Rețeta de chifle fără făină. Se prepară în mai puțin de 30 de minute

Rețeta de chifle fără făină. Se prepară în mai puțin de 30 de minuteSursa foto: Dreamstime.com

Persoanele care vor să piardă în greutate trebuie să aibă foarte mare grijă în ceea ce privește alimentația lor. Chiflele fără făină sunt perfecte pentru cei care nu pot să renunțe la pâine. În plus, ele au și puține calorii.

Pâinea este unul dintre alimentele pe care mulți români îl preferă, dar consumul în exces poate cauza probleme de sănătate. Chiflele fără făină sunt soluția perfectă pentru cei care vor să piardă în greutate pentru că ele au foarte puține calorii, patru pâinici de acest gen au doar 45 de calorii. În plus, timpul de preparare este unul foarte scurt și ai nevoie doar de câteva ingrediente.

Pentru a face aceste chifle va trebui să petreci doar 25 de minute în bucătărie. Ingredientele de care vei avea nevoie se găseasc în toate magazinele și nu sunt nici scumpe. Este vorba de două ouă, două linguri de brânză, un praf de copt, puțin ulei și semințe de susan pentru decor.

Mod de preparare chifle fără făină

Pentru început trebuie să acoperi o tavă cu hârtie de copt și să o ungi cu puțin ulei. În cazul în care brânza pe care o ai este tare, trebuie să o topești și apoi să o lași să se răcească. Ulterior, separă albușurile de gălbenușuri. Amestecă gălbenușurile cu brânză până când vei obține un amestec omogen care nu are cocoloașe. Pune albușurile într-un bol mai mare și mixează-le cu praful de copt.

După ce ai făcut acest pas, trebuie doar să adaugi albușurile bătute în vasul cu gălbenușuri. Este important ca acest pas să fie făcut ușor pentru ca albușurile să nu se destrame. După ce ai amestecat toate ingredientele, formează chiflele și pune-le pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Preîncălzește cuptorul la 150 de grade înainte de a băga tava.

Chiflele trebuie lăsate aproximativ 15 minute la cuptor. Înainte cu cinci minute de terminarea timpului, scoate chiflele din cuptor și presară semințele de susan. Atunci când observi că sunt coapte, le poți scoate din cuptor. Lasă-le să se răcească înainte de a le servi. Aceste chifle sunt perfecte pentru sportivi sau pentru cei care urmează diete bogate în proteine ​​și sărace în carbohidrați, potrivit Stiridiaspora.ro.

Ne puteți urmări și pe Google News