Beneficiile neștiute ale albușului de ou. Cum poți amâna îmbătrânirea cu acest aliment
- Andra Puiu
- 12 februarie 2023, 07:22
Foarte multe persoane se bazează pe o vorbă tradițională care spune că ouăle sunt un blestem pentru cei care au probleme cu inima. În realitate, aceste alimente au mai multe proprietăți de care ar trebui să ținem cont. Ouăle pot fi combinate în diverse preparate gustoase și sănătoase.
Persoanele care au probleme cu inima se ghidează după vorba populară „gălbenușul de ou are mult colesterol”, dar ar trebui acordată mai multă atenție acestui aliment. Dacă este consumat cu moderație și sub supraveghere medicală, în cazul celor care este nevoie, poate să aibă multe beneficii asupra organisumului. Mai multe studii au arătat că albușul din ou trebuie să facă neapărat parte din dieta de bază pentru a avea o stare de sănătate foarte bună.
Albușul de ou este un aliment complet deoarece conține multe dintre substanțele nutritive de care organismul nostru are nevoie. Printre acestea se numără colina, acidul folic, iodul, fierul, proteinele, seleniul, vitaminele A, B12, B5, D și E, dar și riboflavina. Mai mult decât atât, albușurile de our oferă o varietate de beneficii pentru organism deoarece combină toți acești nutrienți.
Albușurile de ou sunt sănătoase pentru inimă și luptă împotriva cancerului. Într-un studiu realizat de Universitatea din Alberta se precizează că albușul de ou are proprietăți antioxidante care ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare și a cancerului. În plus, tensiunea arterială poate fi controlată cu acest aliment. Un alt studiu a demonstrat că albușul conține o peptidă care scade tensiunea arterială. Acest lucru se întâmplă prim blocarea enzimei care favorizează hipertensiunea.
De ce albușul de ou încetinește îmbătrânirea
Albușul de ou încetinește îmbătrânirea pentru că oferă organismului aminoacizi numiți prolină care ajută la producerea de colagen, ceea ce previne apariția ridurilor. Acest aliment este considerat unul sățios pentru că este bogat în proteine și sărac în calorii. Așadar, trebuie inclus neapărat în dietele pentru pierderea în greutare. Un alt beneficiu important este că îmbunătățește vederea și memoria
Oamenii de știință de la Harvard au explicat că albușurile de ou sunt una dintre cele mai bune surse de colină, nutrietul care ajută memoria și te protejează împotriva pierderii vederii. Mai mult decât atât, albușul de ou este ingredientul perfect în ceea ce privește menținerea sănătății minții tot datorită colinei. Acest nutrient este asociat cu procesul de formare a creierului în stadiul fetal.
În plus, colina este implicată în dezvoltarea creierului la toate vârstele și are un rol important în crearea membranelor celulare care îmbunătățesc memoria. Colina ajută și la formarea și funcționarea normală a sistemului nervos. Ea previne declinul cognitiv legat de îmbătrânire. Un alt beneficiu al acestui aliment este că poți să ai o piele sănătoasă și tânără pentru că albușul de ous stimulează producția de colagen, potrivit Doctorul zilei.