Băuturile alcoolice care cresc riscul de cancer. Sunt mai dăunătoare decât credeți

Băuturile alcoolice care cresc riscul de cancer. Sunt mai dăunătoare decât credeți

Cercetătorii au descoperit că băuturile alcoolice cresc riscul de cancer. Ei au mai constatat că cei care consumă o cantitate mare de alcool se confruntă și cu alte afecțiuni grave.

Cercetătorii au declarat că cei care consumă băuturi alcoolice tari în fiecare săptămână riscă să se îmbolnăvească de cancer. Fiecare băutură suplimentară „crește radical” riscul de consecințe asupra sănătății, cum ar fi boli de inimă, cancer sau accident vascular cerebral.

Adam Shark, Ph.D., om de știință la Institutul Canadian pentru Cercetarea Utilizarii Substanțelor de la Universitatea Victoria, British Columbia, și membru al grupului de experți științifici care a contribuit la ghid, a declarat declarat că alcoolul este extrem de dăunător pentru organism. „Alcoolul este mai dăunător decât se credea anterior și este o componentă cheie a sănătății pacienților”, a spus el.

Alcoolul poate provoca cel puțin șapte tipuri de cancer, majoritatea de sân sau de colon, dar și boli de inimă. Medicii au mai declarat că este foarte important să ne limităm la doar câteva pahare de alcool. În Marea Britanie, NHS recomandă nu mai mult de 170 ml de vin sau șase halbe de bere pe săptămână.

Ne puteți urmări și pe Google News
Alcool

Sursa: Arhiva EVZ

„În cazul consumatorilor de bere, cidru şi spirtoase, chiar şi cei care beau sub 14 unităţi pe săptămână au prezentat un risc ridicat de a ajunge la spital în urma unui eveniment cardiovascular ce implică inima sau vasele de sânge”, a declarat Schutte.

Cât de periculos este alcoolul

Pe lângă riscul crescut de cancer, Centrul canadian pentru consumul de substanțe și dependența (GCSA) a descoperit că mulți oameni care beau alcool ajung să devină violenți sau să se mutileze.

Doctorul Timothy Brennan, șeful serviciilor clinice la Institutul de dependență al sistemului de sănătate Mount Sinai din New York City, a declarat pentru Medscape: „Este copleșitor de clar că alcoolul afectează diferite părți ale corpului nostru, așa că limitarea maximă a consumului de alcool pe care o consumăm este întotdeauna valabilă. să fie un lucru bun”.

Cu toate astea, alți cercetători au declarat că nu trebuie neglijate nici beneficiile alcoolului. Dan Malleck, profesor de științe ale sănătății la Universitatea Brock, a spus: „Acest tip de cercetare marginalizează adesea alte considerente de sănătate și bunăstare de la alcool”, potrivit Doctorulzilei.