Leac pentru cancer din 1918! Este ştirea secolului în medicină
- Daniel Magureanu
- 3 mai 2021, 21:23
Oamenii de ştiinţă din China au anunţat recent că au creat celule T artificiale care distrug tumorile canceroase, iar descoperirea lor vine la 13 ani după identificarea celulelor T la supravieţuitori ai gripei spaniole din 1918.
Leac pentru cancer din 1918! Este ştirea secolului în medicină. Celulele T ucid tumorile solide fără a afecta țesutul sănătos. Autorii cercetării au mai transmis că imunitatea dată de aceste celule este mai puternică decât cea dată de anticorpi.
Celulele T artificiale sunt un fel de soldați microscopici, capabili să lupte împotriva tumorilor canceroase. Înaintea descoperirii, celulele de tip T erau utile doar în cazul cancerului de sânge.
Cele create de chinezi luptă și împotriva tumorilor solide şi sunt eficiente și împotriva Covid-19. „În momentul în care vin în contact cu virusul a doua oară, cu agresorul, voi avea şi un răspuns la nivelul celular prin limfocitele T, care, având memorie, ştiu practic să recunoască virusul şi atunci voi avea un răspuns imun care va fi categoric mult mai bun.
„Imunitatea pe care o dobândim poate să fie prin anticorpi, anticorpii neutralizanţi, de care vorbim, sunt variantele de vaccin autorizate, dar trebuie să fie şi imunitatea celulară, vorbim de celule şi aici vorbim de limfocitele T”, a explicat medicul Adrian Marinescu, Dr. Adrian director medical al Institului de Boli Infecțioase Matei Balș, conform alephnews.ro.
Leac pentru cancer din 1918!
Aşa cum se ştie, celulele T au fost identificate pentru prima dată în Statele Unite ale Americii în 2008, la supravieţuitori ai gripei spaniole din 1918. Ulterior, un studiu efectuat în Finlanda a demonstrat că imunitatea dată de aceste celule după infectarea cu SARS-Cov-2 este mai puternică decât cea dată de anticorpi.
În acelaşi context, un studiu din Marea Britanie a arătat că membrii familiilor unor foşti bolnavi de Covid-19 le aveau chiar şi fără să fi fost testaţi pozitiv. „Gripa spaniolă este un tip de gripă care a apărut în timpul Primului Război Mondial, fiind, se pare, similară cu gripa aviară de astăzi.
S-a răspândit în multe țări odată cu întoarcerea soldaților de pe front, afectând în principal tinerii și având o rată de mortalitate ridicată. Virusul a făcut între 50 de milioane și 100 milioane de victime între 1918 și 1919. Se crede că a fost una dintre cele mai letale pandemii, după Moartea neagră, din istoria umanității.
Multe dintre victime au fost persoane tinere și sănătoase, gripa spaniolă fiind total diferită de celelalte pandemii care au afectat copii, bătrâni și persoane cu sănătatea deja slăbită”, se arată pe ro.wikipedia.org.