Evenimentul ZileiActualitateMedicina românească este în doliu. COVID-19 a mai făcut o victimă. Un cardiolog de excepție a murit la doar 55 ani

Medicina românească este în doliu. COVID-19 a mai făcut o victimă. Un cardiolog de excepție a murit la doar 55 ani

Medicina românească este în doliu. COVID-19 a mai făcut o victimă. Un cardiolog de excepție a murit la doar 55 ani
Gabriela Eminovici, medicul șef al Secției Clinice Cardiologie 1 din cadrul Spitalului Clinic Județean Sibiu, a murit din cauza COVID 19. Era considerată un cardiolog eminent, cu o reală vocație.

Anunțul a fost făcut pe Facebook de reprezentanții spitalului din Sibiu, relatează Ziare.com. Medicul avea 55 de ani.

„Va rămâne mereu în inimile colegilor, cât și în inimile cărora le-a dat șansă la viață”

„Dragi prieteni, cu mare tristețe vă anunțăm că dna. Dr. Eminovici Gabriela, medicul șef al Secției Clinice Cardiologie I a CJU Sibiu a pierdut, din păcate, lupta cu virusul Sars-Cov2. Dumnezeu să o ierte și să o odihnească în pace!”, este mesajul reprezentanților unității medicale. Colegii ei spun că victima era un cardiolog de excepție.

„S-a stins din viață un cardiolog de excepție, cu o pregătire deosebită și cu o reală vocație, iar medicina sibiană este de astăzi mai săracă, pierzând un profesionist desăvârșit. Dna. Dr. Gabriela Eminovici s-a dedicat permanent meseriei și pacienților pe care i-a îngrijit cu devotament și empatie și va rămâne mereu atât în inimile colegilor săi cât și în inimile pe care le-a tratat și le-a dat șansă la viață”, a spus echipa spitalului. La finalul mesajului, colegii chirurgului le recomandă tuturor românilor să se vaccineze.

Dr. Gabriela Eminovici fusese transferată pentru tratament în Germania

Doctorul Gabriela Carmen Eminovici a fost internată încă din 20 aprilie, fiind diagnosticată cu SARS-CoV-2. Inițial a ajuns la Boli Infecțioase și se declara recunoscătoare colegilor săi pentru dăruirea și implicarea dovedite.

Ulterior când starea de sănătate i s-a agravat, a fost transferată la Anestezie și Terapie Intensivă Modular COVID, din cadrul Spitalului Judetean Clinic de Urgență Sibiu. Între timp, familia sa a făcut o solicitare la Ministerul Sanatatii pentru transfer la un spital din Germania, solicitare care nu a fost aprobată, motivul fiind că proceduri similare pot fi oferite și de spitalele românești.

De miercuri, 28 aprilie, pe rețelele de socializare a fost demarată o amplă campanie de strângere de fonduri, de către colegii și apropiații chirurgului, pentru strângerea a aproximativ 40.000 de euro. Suma acoperea transportul asigurat de echipa germană, cu toate echipamentele necesare. Anunțul decesului medicului a fost urmat de sute de comentarii și mesaje de reget și apreciere , pe pagina de Facebook a instituției unde a lucrat.


Accesează: