Evenimentul Zilei > Politica > Primul atac la Florin Cîțu, prim-ministrul propus. PSD anunță că nu va vota sub nicio formă
Primul atac la Florin Cîțu, prim-ministrul propus. PSD anunță că nu va vota sub nicio formă

Primul atac la Florin Cîțu, prim-ministrul propus. PSD anunță că nu va vota sub nicio formă

Vasile Dîncu, unul dintre liderii PSD, a vorbit despre ultimele mișcări politice ale partidelor rivale și l-a atacat pe premierul propus.

Vasile Dîncu, preşedintele Consiliului Naţional al PSD, a lansat un prim atac la Florin Cîţu, despre care a spus că este „un premier destul de fragil” şi că îl aşteaptă la sediul PSD, ca să vină cu proiectul de buget.

„Avem un premier destul de fragil, care este un negociator inabil, uneori este emoţional, comunică mai degrabă pe Facebook. Am văzut că a venit cu o scrisoare, la un moment dat, nu a înţeles nimeni de ce, a mers cu o scrisoare la sediul PSD. Acum îl aşteptăm eventual la sediu să ne aducă proiectul de buget, pentru că asta era datoria ministrului Finanţelor.

Dacă ne uităm la împărţirea pe ministere şi la modul cum s-au împărţit funcţiile, observăm că USR PLUS este mai degrabă câştigătorul acestor negocieri, pentru că liberalii s-au bătut pe cele două funcţii destul de expuse public, dar care sunt şi un factor de risc – cea de premier şi cea de preşedinte al Camerei Deputaţilor”, a declarat Dîncu pentru Agerpres.

„O bătălie mai degrabă pe scaune”

El a adăugat că această primă rundă de negocieri între partidele de centru-dreapta „a fost o bătălie mai degrabă pentru scaune”.

„E cumva româneşte să se întâmple acest lucru, doar că în această negociere s-a încălcat prima promisiune, aceea că va fi un guvern mai minimal, să zicem aşa, de criză. Văd că pentru a se finaliza această târguială a fost nevoie de o prelungire de ciolan, astfel că în loc de 15 ministere avem 18 ministere.

PSD nu va vota sub nicio formă Guvernul

Criza pandemică se adânceşte. Guvernul care încheie un an de mandat nu a avut cea mai bună gestiune a acestei crize şi faptul că Ministerul Sănătăţii trece la un alt partid ne arată că s-ar putea să avem şi o lipsă de continuitate chiar in mijlocul pandemiei. Poate că era mai bine dacă Ministerul Sănătăţii rămânea la PNL pentru continuitate, nu neapărat pentru rezultatele ministrului Nelu Tătaru”, a mai spus Dîncu.

Acesta a spus că este exclus ca PSD să voteze acest Guvern, pe care îl consideră „o manufactură politică între cei care au pierdut alegerile”. PSD se consideră îndreptăţit să fi avut prima şansă să propună şi să facă o majoritate, conform cutumei care a funcţionat până acum”, a precizat Dîncu.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.