Evenimentul Zilei > Actualitate > Facebook este la pământ! Probleme majore raportate în toate țările
Facebook este la pământ! Probleme majore raportate în toate țările

Facebook este la pământ! Probleme majore raportate în toate țările

Mai multe țări au raportat în ultimele ore probleme majore de funcționare pe platforma socială Facebook.

Mai exact, aplicația Facebook Messenger este la pământ și nimeni nu poate transmite mesaje prin intermediul ei.

Site-ul downdetector.com, care identifică platformele de socializare atunci când au probleme, a anunțat deja că compania Facebook se confruntă cu câteva avarii majore la servere, lucru ce a determinat „căderea” sistemul de mesagerie online.

Cu alte cuvinte, aplicația Facebook Messenger nu poate fi folosită pentru a comunica cu alte persoane. De asemenea, site-ul menționat mai sus a mai anunțat că și pe platforma de socializare Instagram au fost raportate probleme de acest gen.

Facebook este la pământ!

Doar în ultima oră au exista mii de persoane care au notificat compania Facebook cu privire la problemele existente, întrucât „conexiunea este pierdută” în cele mai multe țări din lume.

În jur de 46% dintre utilizatorii platformei au raportat probleme și susțin că rețeaua de socializare este blocată complet.

Pentru că Facebook este complet blocat, internauții s-au refugiat pe Instagram, unde s-au plâns de problemele pe care le au cu cealaltă platformă, deținută de altfel de aceeași companie-mamă.

Și în trecut au mai existat momente în care platforma de socializare a devenit indisponibilă utilizatorilor, întrucât a fost nevoie de puțin timp pentru diferite update-uri, dar de această dată pare să fie vorba de o problemă la serverele companiei.

Majoritatea problemelor au fost raportate în principal din Marea Britanie și Uniunea Europeană. Țări precum Franța sau Belgia s-au aflat printre primele care au raportat problemele existente. Cele mai mari probleme par să fie în Polonia unde există cei mai mulți cetățeni supărați de indisponibilitatea platformei sociale.

„Nu am putut să trimit sau să primesc mesaje de mai bine de o oră! Ce este în neregulă cu aplicația voastră”, le-a scris un utilizator celor de la Facebook.

Momentan nu există date concrete despre ceea ce se petrece cu aplicația, cum de altfel nu există niciun comunicat oficial în care să se specifice o perioadă anume în care problemele ar trebui să fie rezolvate, scrie Express.co.uk.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.