Evenimentul Zilei > Politica > PSD anunţă „luptă de gherilă” cu PNL. Un deputat social-democrat apare în prim-plan
PSD anunţă „luptă de gherilă” cu PNL. Un deputat social-democrat apare în prim-plan

PSD anunţă „luptă de gherilă” cu PNL. Un deputat social-democrat apare în prim-plan

Deranjat de modul în care PNL, Alianţa USR-PLUS şi UDMR îşi împart comisiile parlamentare, deputatul PSD Daniel Suciu a anunţat că social-democraţii ar fi pregătiţi şi pentru o „luptă de gherilă” pentru a apăra votul dat de români la alegerile parlamentare.

Într-o conferinţă de presă preluată de Agerpres, deputatul PSD de Bistriţa-Năsăud a anunţat că intenţiile PNL şi ale celorlalte formaţiuni nu reprezintă interesele cetăţenilor. Astfel, social-democraţii au decis să se întâlnească în acest weekend pentru a stabili planul de reacţie.

„Duminică după-masă vom avea prima şedinţă de grup, cu toţi deputaţii aleşi, şi vom lua toate deciziile care se impun, pentru că nu doar că ne-au nenorocit comunităţile întregi, stilul de a lua tot cu japca continuă şi la ceea ce înseamnă structura Camerei Deputaţilor şi Senatului”, a transmis Suciu.

Suciu vede PNL „înfrânt” şi „trimis acasă de români”

În continuare mesajelor sale, deputatul PSD nu înţelege cum PNL nu ţine cont de faptul că au pierdut alegerile parlamentare în faţa social-democraţilor: „Acum, cu un PNL înfrânt, trimis de către români acasă, vor, împreună cu USR şi cu UDMR, să ia toate comisiile importante din Parlamentul României.

Tocmai de aceea nu ne lăsăm călcaţi în picioare, avem de apărat ceea ce au decis românii pe 6 decembrie şi, dacă trebuie să facem luptă de gherilă, de gherilă vom face, începând cu ultimul sat din judeţul Bistriţa-Năsăud, până în Parlamentul României. Asta îi aşteaptă pe colegii noştri de la PNL.”

Războiul de gherilă se referă la acel stil neconvențional de luptă practicat de un număr mic de combatanți. Pentru a lupta contra unei armate mai mari și mai puțin mobile, aceştia utilizează diverse tactici bazate pe mobilitate şi elemente-surpriză.

Bugetul, o altă problemă spinoasă pe axa PSD-PNL

La conferinţa de presă, Daniel Suciu a criticat conducerea PNL pentru felul în care a tratat probleme trecerii bugetului pentru anul 2021. Deputatul PSD speră să nu se repete istoria asumării acestuia de către guvernul:

„Dacă e să mă refer la buget, sper că nu le vine ideea celor de la PNL, dacă vor reuşi să îşi facă un Guvern, pentru a doua oară să îşi asume trecerea bugetului, pentru că acest precedent credeam că va fi singular. Sper să rămână singular pe anul trecut.”

sursa: Agerpres

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.