Evenimentul Zilei > Politica > Marcel Ciolacu lansează un atac dur către Ludovic Orban. Liderul PSD, roșu de furie
Marcel Ciolacu lansează un atac dur către Ludovic Orban. Liderul PSD, roșu de furie

Marcel Ciolacu lansează un atac dur către Ludovic Orban. Liderul PSD, roșu de furie

Marcel Ciolacu a acuzat, din nou, jocurile făcute de Ludovic Orban, prin care fostul premier încearcă să-și mențină influența în partid.

Marcel Ciolacu, președintele interimar al Partidului Social Democrat (PSD), a lansat, astăzi, un atac îndreptat către rivalii tradiționali de la Partidul Național Liberal (PNL). În colimator a fost Ludovic Orban cel care a demisionat din funcția de prim-ministru și care acum vrea să redevină șef al Executivului.

„Încearcă cu disperare să se mențină de-a fi iarăși prim-ministru deși el si-a dat demisia pentru că a pierdut alegerile. Printr-o Hotărâre de Guvern, au fost împărțiți bani doar administrațiilor conduse de PNL. Este o mită ca primarii PNL să-l susțină pe Ludovic Orban de-a fi președintele Partidului Național Liberal. Vom ataca la contenciosul adiministrativ această Hotărâre de Guvern. Vom face un demers penal către miniștrii care au avizat acest HG.

Mesaj vehement și pe Facebook

Nimeni nu și-a permis așa ceva. Acest lucru s-a întâmplat de trei ori sub Guvernul lui Orban. Mi se pare normal ca aceste lucruri să înceteze”, a spus Marcel Ciolacu, într-o conferință de presă.

Și miercuri, liderul PSD îl atacase pe Orban. „Circul pierzătorilor nu mai pleacă din oraș! Mai nou, „subsemnatul Orban” se autopropune iarăși premier, o funcție din care a plecat acum o săptămână de incompetent ce a fost în gestionarea pandemiei și a economiei. „Nu, „subsemnatule Orban”! Tu nu mai poți avea nicio funcție în statul român. Nu o meriți! Oamenii mor pe capete, în timp ce voi, inconștienților, continuați să vă bateți pe ciolan!”, scria Ciolacu pe contul de Facebook.

„Stângeți-vă circul ridicol”

El a mai adăugat că cea mai bună soluție pentru funcțai de prim-ministru al României ar fi medicul Alexandru Rafila. „Singura soluție este premierul propus de PSD – Alexandru Rafila! Strângeți-vă circul ridicol și plecați odată acasă! Pierzătorilor!”

Ludovic Orban anunțase, miercuri seară, că PNL va merge la negocierile pentru formarea unei coaliții de guvernare cu două variante.

Prima variantă este cu Florin Cîțu propunere pentru funcția de premier și Ludovic Orban la conducerea Camerei Deputaților, iar a doua variantă este Ludovic Orban pentru premier și Florin Cîțu la conducerea Senatului.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.