Evenimentul Zilei > Politica > Ce cadou i-a făcut Marcel Ciolacu lui Iohannis. „Ca să aibă reperul necesar”
Ce cadou i-a făcut Marcel Ciolacu lui Iohannis. „Ca să aibă reperul necesar”

Ce cadou i-a făcut Marcel Ciolacu lui Iohannis. „Ca să aibă reperul necesar”

Preşedintele social-democraţilor, Marcel Ciolacu, susţine că PSD trebuie să dea premierul, după ultimele rezultate la alegerile parlamentare.

Marcel Ciolacu a precizat că, de Ziua Constituţiei, i-a trimis şefului statului, Klaus Iohannis, un exemplar din Legea fundamentală „ca să aibă reperul necesar pentru a îndeplini voinţa românilor”.

Alegerile parlamentare din 2020 s-au soldat cu surprize mari. Inclusiv procentul obținut de PSD a surprins analiștii politici. „PSD trebuie să fie la guvernare şi să dea premierul! Azi, de ziua Constituţiei, i-am trimis preşedintelui Iohannis un exemplar din Legea fundamentală a României ca să aibă reperul necesar pentru a îndeplini voinţa românilor”, a scris Ciolacu, marţi, pe Facebook.

PSD a câştigat alegerile parlamentare cu 30,13% dintre voturile exprimate pentru Senat şi 29,69% pentru Camera Deputaţilor, urmat de PNL, care a obţinut 25,58% la Senat şi 25,18% la Camera Deputaţilor, după centralizarea proceselor-verbale din 96,43% dintre secţiile de votare, potrivit datelor BEC.

Ciolacu îl vrea pe Rafila premier. Ce mutare face Iohannis?

Marcel Ciolacu a anunțat, la scurt timp după închiderea urnelor la alegerile parlamentare, că are mai multe propuneri pentru funcția de premier, însă a lăsat să se înțeleagă că Alexandru Rafila, cel mai nou membru PSD, are cele mai mari șanse să fie numit de social-democrați ca variantă pentru Iohannis. „Am tot enumerat persoanele pe care le văd în funcția de premier: Sorin Grindeanu, Vasile Dâncu, Mihai Tudose și – normal – Alexandru Rafila”, a declarat Ciolacu.

„Prin votul de astăzi, românii au arătat că este nevoie de o schimbare. Aş dori să le mulţumesc românilor că au sancţionat această batjocură la adresa lor în ceea ce priveşte gestionarea pandemiei închiderea şcolilor, a pieţelor , închiderea bisericilor, intrarea în faliment a mii de societăţi cu capital românesc şi a sute de mii de şomeri în ultimile şase luni.

Este nevoie de un guvern capabil care are soluţii, care stie să rezolve adevăratele provocări ale românilor. Le mulţumesc în mod deosebit românilor care au mers la vot pentru că şi-au învins teama în ceea ce priveşte viaţa lor dar au înteles necesitatea ca acest Guvern Orban să plece acasă”, a spus Marcel Ciolacu după aflarea rezultatelor exit-poll, prin care PSD se palsează deasupra PNL, pe primul loc.