Evenimentul Zilei > Politica > Surpriză majoră la alegerile parlamentare. „Se naște un nou partid”
Surpriză majoră la alegerile parlamentare. „Se naște un nou partid”

Surpriză majoră la alegerile parlamentare. „Se naște un nou partid”

Alegerile parlamentare 2020 va oferi mari surprize, anunță Marius Pieleanu. Conform analistului politic, zona rurală are o slabă participare la alegeri.

Marius Pieleanu, directorul Avangarde, a anticipat o mare surpriză la alegerile parlamentare care se desfășoară în cursul zilei de duminică. „Astăzi se naşte un nou partid. Nu avem siguranţa că el va fi reprezentat în Parlament, dar este un partid conservator creştin şi care adună dacă vreţi rezidual oameni care sunt nemulţumiţi de actuala elită politică”, a afirmat Marius Pieleanu.

Marius Pieleanu a făcut public primele concluzii ale alegerilor parlamentare. „Ceea ce ştim cu siguranţă este că din punct de vedere al comportamentului electoral, paradigma zilei nu s-a schimbat faţă de alegerile de acum două luni. Au participat ca structură demografică aceleaşi persoane. Peste 60% din electoratul care a venit la vot este alcătuit din persoane active. Avem o slabă participare a zonei rurale. Avem o mai slabă participare a femeilor în raport cu bărbaţii şi avem o consistenţă a participanţilor cu studii superioare. Este surprinzător că în prima parte a zilei, persoanele cu studii superioare au venit la vot”, a mai explicat Pieleanu.

Evenimentul Zilei a oferit primele rezultate parțiale la alegerile parlamentare.

Prezența la vot până la 15:00, conform informațiilor venite de la BEC, a fost de aproximativ 3.662.000 de alegători, adică 20,12 %.

În Diaspora avem un nou record la alegerile parlamentare

În Diaspora, situația este îmbucurătoare. Și asta pentru că s-a înregistrat un record când vorbim de la alegerile parlamentare. Și asta de la ora 12:00, când erau contabilizați deja 117.131 de români care au votat în diaspora . Datele au fost anunţate de Biroul Electoral Central (BEC).

Este o prezență la urne de aproape 5 ori mai mare în diaspora față de prezența la ora 12.00 de la alegerile parlamentare din 2016, când s-au înregistrat 24.877 de voturi în străinătate.

Numărul total de voturi exprimat în Diaspora la alegerile parlamentare precedente a fost 106.038.

Cele mai multe secţii sunt în Spania (140), Italia (137), Germania (61), Marea Britanie (50), Franţa (47, plus una la Monaco), Statele Unite (36), Republica Moldova (30), Belgia (19), Austria (17), Irlanda (16).