Evenimentul Zilei > Politica > Cum renaște PSD: Tandem Vasile Dîncu-Cozmin Gușă. Cum va reacționa Marcel Ciolacu
Cum renaște PSD: Tandem Vasile Dîncu-Cozmin Gușă. Cum va reacționa Marcel Ciolacu

Cum renaște PSD: Tandem Vasile Dîncu-Cozmin Gușă. Cum va reacționa Marcel Ciolacu

Președintele PSD Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan, susține că partidul are nevoie de intelectuali de stânga și de lideri precum Vasile Dîncu și Cozmin Gușă, care pot da o nouă viziune și pot imprima o nouă direcție.

Vasile Dîncu a fost propus de Radu Moldovan la conducerea Consiliului Național al PSD, însă există voci care se opun acestei nominalizări.

„Cred că profesorul Vasile Dîncu, împreună cu Cozmin (Gușă – n.ed.), împreună cu alți intelectuali de stânga, care s-au revendicat ca intelectuali de stânga si nu au negat niciodată această calitate, pot să regândească o nouă viziune a PSD, un nou program politic. Și ei împreună cu alți intelectuali sunt foarte necesari PSD-ului”, a spus Radu Moldovan, într-o intervenție telefonică la un post de televiziune.

Radu Moldovan este un apropiat al celor doi, Vasile Dîncu și Cozmin Gușă, susținând că aceștia trebuie să revină în PSD și să joace un rol major în reconstrucția partidului.

Organizația Bistrița-Năsăud l-a propus pe Vasile Dîncu pentru poziția de președinte al Consiliului Național al PSD, chiar dacă acesta nu este membru de partid.  Radu Moldovan, a declarat că va propune chiar modificarea Statutului partidului astfel încât președintele acestui for să fie ales tot la congresul din 21 martie, odată cu întreaga echipă de conducere.

Liderul bistrițean și-a declarat susținerea pentru Dîncu și a precizat că acesta trebuie să facă parte din echipa lui Marcel Ciolacu și să se regăsească în moțiunea acestuia.

Oficial, Vasile Dîncu are susținerea organizațiilor din Bistrița Năsăud, Neamț, Tulcea și Arad pentru a fi funcția de președinte al Consiliului Național. Neoficial, însă, numărul celor care îl doresc în conducerea partidului ar fi mai mare, dar aceștia nu au luat o poziție publică.

Pe de altă parte, candidatura lui Dâncu nu este agreată de mai mulți șefi de organizații din zona de sud a țării, în special de cei care i-au fost alături lui Liviu Dragnea.