Evenimentul ZileiPoliticaOrban, convins că Bucureștiul va avea buget. Ce spune despre preluarea spitalelor de către viceprimarul PLUS

Orban, convins că Bucureștiul va avea buget. Ce spune despre preluarea spitalelor de către viceprimarul PLUS

Orban, convins că Bucureștiul va avea buget. Ce spune despre preluarea spitalelor de către viceprimarul PLUS
Liderul PNL, Ludovic Orban nu este de acord ca viceprimarul general Horia Tomescu (PLUS) să primească delegare pentru coordonarea spitalelor din București. În opinia sa, primarul general trebuie să aibă ultimul cuvânt. 

Majoritatea din Consiliul General va ajunge la un compromis politic, iar bugetul municipiului București va fi votat. Președintele Camerei Deputaţilor, liderul liberal, Ludovic Orban, s-a declarat optimist în legătură cu acest subiect. El a precizat că PNL este deschis la un dialog cu USR-PLUS pe tema bugetului general.

„Discuţia trebuie să fie despre buget şi nu trebuie să fie o discuţie care să vizeze alte lucruri. Obiectivul nostru este ca Bucureştiul să aibă buget. Sunt convins că vom ajunge la o înţelegere. Nu pot să vă dau acum un termen, dar deschiderea la dialog există din partea PNL (…). Prin discutarea ideilor se va continua dialogul şi se va ajunge la o formă care să fie sprijinită şi de PNL şi de USR”, a declarat Ludovic Orban, după şedinţa coaliţiei de guvernare.

PNL nu este de acord ca USR-PLUS să preia spitalele

Liderul PNL a adăugat că vor fi găsite soluții și în Consiliul General, așa cum au fost găsite și la Sectorul 1, iar bugetul va trece de votul consilierilor.

„Sunt convins că se vor găsi soluţii, aţi văzut că la Sectorul 1, deşi era o dispută iniţială, prin dialog şi discuţii asupra viziunii fiecărei formaţiuni s-a ajuns la o înţelegere”, a mai spus Ludovic Orban.

Întrebat dacă PNL ar fi de acord ca viceprimarul Horia Tomescu, susţinut de USR PLUS, să fie delegat să coordoneze cele 19 spitale din București, Orban a dat de înțeles că aceasta nu reprezintă o soluție. Liderul PNL a afirmat că nu cunoaşte detaliile, dar „primarul are ultimul drept de semnătură, nu poate fi o delegare”.

Premierul propune o discuție cu Dan Barna

Proiectul de buget al Capitalei a fost respins, miercuri, în şedinţa Consiliului General cu 17 voturi „pentru”, 22 „împotrivă” şi 14 abţineri. Voturile împotriva au venit din partea consilierilor USR-PLUS, care susțin că acest proiect de buget ar fi supraestimat.

După vot, primarul general, Nicuşor Dan, s-a declarat nemulţumit, precizând că riscă să întârzie începerea investiţiilor şi plata datoriilor.

El a precizat că bugetul pe care l-a propus a fost dezbătut timp de şase săptămâni cu partenerii din PNL, PMP şi USR PLUS. Primarul a solicitat consilierilor din coaliție să propună o variantă de buget.

Premierul Florin Cîţu a afirmat că va avea o discuţie cu viceprim-ministrul Dan Barna şi vor vedea care sunt nemulţumirile la nivelul organizaţiilor din Capitală. El a precizat că Bucureștiul are nevoie rapidă de un buget pentru a putea demara investițiile propuse.


Accesează: