Evenimentul Zilei > Actualitate > PSD a convocat Consiliul General. Preluarea spitalelor din Sectorul 1, pe ordinea de zi
PSD a convocat Consiliul General. Preluarea spitalelor din Sectorul 1, pe ordinea de zi

PSD a convocat Consiliul General. Preluarea spitalelor din Sectorul 1, pe ordinea de zi

PSD a convocat Consiliul General al Municipiului București pentru a promova un proiect de hotărâre care să permită preluarea spitalelor din Sectorul 1 în administrarea Primăriei Generale.

PSD a convocat Consiliul General. Consilierii generali ai PSD au convocat o ședință de îndată a Consiliului General al Municipiului Bucureşti. Pe ordinea de zi a întrunirii, programată pentru ora 15.00, figurează un proiect de preluare în administrare a patru spitale. Este vorba despre spitalele „Grigore Alexandrescu”, Floreasca, de Urgenţe Oftalmologice şi de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri.

Inițiativa consilierilor PSD nu se bucură și de susținerea colegilor din USR PLUS care au anunțat că nu vor participa la această ședință. Consilierul municipal Cosmin Smighelschi (USR) a precizat că o ședință ordinară a fost convocată pentru finalul săptămânii. În acest sens, el a făcut o postare pe contul de Facebook.

„Nu se justifică temeiul de forţă majoră sau de maximă urgenţă invocat conform Art. 134 – (4) din Codul administrativ pentru o altă şedinţa de îndată. Îi rugăm respectuos pe colegii din PSD să înceapă să facă o opoziţie constructivă, legală şi cu dezbatere prealabilă a proiectelor. Problemele din sănătate nu se rezolvă prin războaie sau demonstraţii politice. Ci prin proiecte discutate în prealabil transparent cu toţi factorii implicaţi”, a scris Cosmin Smirghelschi pe Facebook.

PSD a propus două proiecte de hotărâre pe ordinea de zi.

PSD a convocat Consiliul General

Primul solicită Guvernului să emită o hotărîre pentru trecerea celor patru spitale din administrarea Consiliului Local Sector 1 în administrarea Consiliului General.

Al doilea proiect prevede acordarea unui stimulent financiar în cuantum de 500 lei/lunar personalului TESA şi personalului de deservire din spitale.

Este vorba despre personalul implicat în diagnosticarea şi tratarea pacienţilor COVID-19. Sumele necesare finanţării acestui stimulent vor fi asigurate  din bugetul Municipiului Bucureşti. Banii vor fi transferați către unităţile sanitare publice aflate în subordinea acesteia.

„PMB, prin ASSMB, are în subordine 19 unităţi medicale. În cadrul acstora îşi desfăşoară activitatea medici, asistenţi medicali, epidemiologi, personal din specialităţi paraclinice, infirmiere şi alt personal auxiliar care îşi pun viaţa în pericol pentru a trata pacienţii infectaţi cu COVID-19. Aceştia sunt susţinuţi în activitatea lor de personalul TESA (tehnic, economic şi administrativ) şi personalul de deservire, fără de care buna funcţionare a spitalelor nu se poate realiza. (…) Această categorie de personal a fost pe nedrept discriminată din cauza inechităţilor salariale. Blocarea creşterilor salariale, dar şi prin eliminarea personalului TESA şi personalului de deservire de la stimulentele pentru COVID-19”, prevede referatul de aprobare.