Evenimentul Zilei > Actualitate > Scandal în Parlament, între Cîțu și PSD. Orban a intervenit prompt
Scandal în Parlament, între Cîțu și PSD. Orban a intervenit prompt

Scandal în Parlament, între Cîțu și PSD. Orban a intervenit prompt

Florin Cîțu a vorbit, astăzi, în plenul Camerei Deputaților, din Parlament, iar discursul s-a transformat într-un scandal cu membrii PSD.

Florin Cîțu, prim-ministrul României, a ținut un discurs, astăzi, în Parlament, în Camera Deputaților. Premierul a avut dificultăți, pentru că a fost bruiat de membrii PSD. Opozanții l-au fluierat și huiduit pe șeful Executivului.

„V-am demonstrat cum se face economie”, a spus Florin Cîțu. „Repetăm numele celor care mă contestă, ca să știe românii. toți, slugile lui Liviu Dragnea și Darius Vâlcov. Sorin Grindeanu, premierul OUG 13, cel care tremura de frică când președintele României s-a dus lângă el. A scos zeci de mii de oameni în stradă. A fost primul premier dat jos de propriul partid. Și nu s-a dus acasă, s-a ținut de scaun împotriva propriului partid”. A afirmat premierul.

Florin Cîțu, huiduit de PSD în Parlament

„Mihai Tudose e premierul care își lua salariul în plic, pentru că așa era el obișnuit, să ia banii la plic. Marii gânditori economici Ciolacu și Paul Stănescu își permit să vină cu amendamente la buget care însumate fac 6% din PIB. Cel mai tragic, și e la limita trădării naționale, e că propun să nu mai plătim contribuția la UE. De acolo vor să ia acești bani. Nu voi permite acest lucru, domnilor.” A continuat șeful Executivului.

În ceea ce privește bugetul, prim-ministrul a afirmat: „Avem un buget echilibrat, credibil, recunoscut de partenerii internaționali, construit în jurul investițiilor. E un buget credibil, am demonstrat anul trecut că putem avea cea mai mare creștere economică din UE.”

Marcel Ciolacu, discurs dur la adresa premierului

Pentru că deputații PSD îl huiduiau pe Florin Cîțu, Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților a intervenit. „Cei care vor să se comporte ca într-o galerie, imediat ce se deschid stadioanele, să se ducă în galerie.”

A vorbit și Marcel Ciolacu, liderul PSD, care a lansat mai multe acuzații îndreptate către premier.

„Ați vorbit vreo 10 minute, în tot acest timp ați împrumutat România cu vreo 600.000 de euro. O mie de euro pe secundă furați din buzunarul fiecărui român Domnule Cîțu, nu aveți bani să le plătiți salariile restante minerilor blocați în subteran, deși în campanie ați găsit 2 miliarde doar pentru primarii PNL, mită electorală. Culmea, nu v-a folosit nimic, ați pierdut alegerile.” a spus Ciolacu.

„Domnule Cîțu, dați-le banii înapoi oamenilor, sunt bani munciți. Veniți azi cu un buget de austeritate, al sărăciei, fără perspective. PSD a lăsat un deficit de 2,8% din PIB. Orban și Cîțu din 2020 au lăsat lui Cîțu din 2021 un deficit de 10% din PIB”. A mai precizat liderul social-democraților.