Evenimentul Zilei > Politica > Ce se va întâmpla cu Avocatul Poporului. Senatul şi Camera Deputaţilor, şedinţă reunită
Ce se va întâmpla cu Avocatul Poporului. Senatul şi Camera Deputaţilor, şedinţă reunită

Ce se va întâmpla cu Avocatul Poporului. Senatul şi Camera Deputaţilor, şedinţă reunită

Ce se va întâmpla cu Avocatul Poporului? Astăzi, în Parlament, se va dezbate cererea de revocare a Avocatului Poporului, dar şi despre TVR şi Radio public.

Ce se va întâmpla cu Avocatul Poporului? Astăzi, în Parlament, se va dezbate cererea de revocare a Avocatului Poporului, dar şi despre TVR şi Radio public.

Camera Deputaţilor şi Senatul se reunesc marţi în şedinţă. Vor dezbate cererea de revocare din funcţie a Avocatului Poporului. Şi respingerea rapoartelor de activitate în cazul Radioului şi Televiziunii Publice.

Ce se va întâmpla cu Avocatul Poporului? Senatul şi Camera Deputaţilor, şedinţă reunită

Ludovic Orban a anunţat că astăzi se decide soarta Avocatului Poporului dar şi cea a conducerii de la televiziunea naţională.

„Vor mai fi puncte pe care le considerăm importante la reuniunea Birourilor permanente reunite în vederea plenului. Cum ar fi cererea de revocare a Avocatului Poporului, alături de raport. Este raportul prezentat de Avocatul Poporului. Am discutat să introducem pe ordinea de zi respingerea rapoartelor depuse de conducerea TVR.  Dar şi a Radioului Public.

Există mai multe proiecte legislative privitoare la modificarea legii privind statutul deputaţilor şi senatorilor, depuse de PNL şi USR. Am înţeles că există şi o propunere din partea opoziţiei privitoare la desfiinţarea pensiilor speciale pentru parlamentari. O să fie puncte de introdus pe ordinea de zi. Şi ar fi trebuit să fie rezolvate încă din legislatura trecută”, a declarat Ludovic Orban.

Ce se va întâmpla cu Avocatul Poporului?

Ludovic Orban: „Avocatul Poporului ar trebui schimbat cât mai repede posibil. Având în vedere atitudinea Renatei Weber, în perioada de când a fost numită în funcţie”.

El a explicat că: „cererea de revocare a Avocatului Poporului se bazează pe faptul că a generat excepţii de neconstituţionalitate la Curtea Constituţională care au fost respinse de CCR, pe atitudinea pe care a avut-o în perioada pandemiei, care a generat extrem de multe probleme în apărarea sănătăţii şi vieţii oamenilor, şi, în general, pe conduita partizană pe care a avut-o în raport cu procesul de legiferare şi, mai ales, cu proiectele de lege adoptate de Parlament”.

Ludovic Orban, despre conducerea TVR

Fostul premier a fost întrebat dacă se ia în calcul şi o schimbare a legilor privind SRR şi SRTv. Ludovic Orban a răspuns că, deocamdată, se doreşte „să se pună punct actualelor conduceri. Ceea ce s-a întâmplat în ultima perioadă în aceste două instituţii reprezintă argumente extrem de solide pentru a înceta prin respingerea rapoartelor”, a concluzionat Ludovic Orban, potrivit Agerpres.