Ce se va întâmpla cu Avocatul Poporului? Astăzi, în Parlament, se va dezbate cererea de revocare a Avocatului Poporului, dar şi despre TVR şi Radio public.

Camera Deputaţilor şi Senatul se reunesc marţi în şedinţă. Vor dezbate cererea de revocare din funcţie a Avocatului Poporului. Şi respingerea rapoartelor de activitate în cazul Radioului şi Televiziunii Publice.

Ce se va întâmpla cu Avocatul Poporului? Senatul şi Camera Deputaţilor, şedinţă reunită

Ludovic Orban a anunţat că astăzi se decide soarta Avocatului Poporului dar şi cea a conducerii de la televiziunea naţională.

„Vor mai fi puncte pe care le considerăm importante la reuniunea Birourilor permanente reunite în vederea plenului. Cum ar fi cererea de revocare a Avocatului Poporului, alături de raport. Este raportul prezentat de Avocatul Poporului. Am discutat să introducem pe ordinea de zi respingerea rapoartelor depuse de conducerea TVR.  Dar şi a Radioului Public.

Există mai multe proiecte legislative privitoare la modificarea legii privind statutul deputaţilor şi senatorilor, depuse de PNL şi USR. Am înţeles că există şi o propunere din partea opoziţiei privitoare la desfiinţarea pensiilor speciale pentru parlamentari. O să fie puncte de introdus pe ordinea de zi. Şi ar fi trebuit să fie rezolvate încă din legislatura trecută”, a declarat Ludovic Orban.

Ce se va întâmpla cu Avocatul Poporului?

Ludovic Orban: „Avocatul Poporului ar trebui schimbat cât mai repede posibil. Având în vedere atitudinea Renatei Weber, în perioada de când a fost numită în funcţie”.

El a explicat că: „cererea de revocare a Avocatului Poporului se bazează pe faptul că a generat excepţii de neconstituţionalitate la Curtea Constituţională care au fost respinse de CCR, pe atitudinea pe care a avut-o în perioada pandemiei, care a generat extrem de multe probleme în apărarea sănătăţii şi vieţii oamenilor, şi, în general, pe conduita partizană pe care a avut-o în raport cu procesul de legiferare şi, mai ales, cu proiectele de lege adoptate de Parlament”.

Ludovic Orban, despre conducerea TVR

Fostul premier a fost întrebat dacă se ia în calcul şi o schimbare a legilor privind SRR şi SRTv. Ludovic Orban a răspuns că, deocamdată, se doreşte „să se pună punct actualelor conduceri. Ceea ce s-a întâmplat în ultima perioadă în aceste două instituţii reprezintă argumente extrem de solide pentru a înceta prin respingerea rapoartelor”, a concluzionat Ludovic Orban, potrivit Agerpres.