Evenimentul Zilei > EVZ Special > O întrebare nevinovată: De ce a făcut anunțul despre pensii Ludovic Orban și nu Florin Cîțu?
O întrebare nevinovată: De ce a făcut anunțul despre pensii Ludovic Orban și nu Florin Cîțu?

O întrebare nevinovată: De ce a făcut anunțul despre pensii Ludovic Orban și nu Florin Cîțu?

O întrebare nevinovată: De ce a făcut anunțul despre pensii Ludovic Orban și nu Florin Cîțu? Două ipoteze, una însă e mai credibilă.

De ce a făcut anunțul despre pensii Orban și nu Cîțu? Luni, Ludovic Orban, pe care mai să-l dăm dispărut după ce nu am mai auzit nimic despre el de ceva timp, a apărut și a anunțat că se fac tot felul de reduceri, de la pensii la salarii.

În paralel, de la Guvern veneau știri despre alte tăieri sau amânări ale unor drepturi stabilite de lege.

Ce caută Orban în corul anunțurilor ce amenință să doboare PNL

Nu tăierile de bugete mă miră, ele sunt anunțate de mai bine de un an de liberali. Cu excepția perioadei strict electorale, liberalii au anunțat permanent „apocalipsa” banilor de la buget. Ce mă miră este ce caută Orban în corul anunțurilor ce amenință să doboare PNL de pe podiumul cu 3 partide?

Interpretarea corectă a tensiunilor din PNL însemna ca Orban să îl lase pe Cîțu să se umple singur de simpatie publică, asumându-și politica de austeritate.

Faptul că Orban a spus că e vorba de o asumare colectivă nu înseamnă nimic

Faptul că Orban a spus că e vorba de o asumare colectivă, a Coaliției, nu înseamnă nimic, pentru că votanții USR-PNL sunt adepții austerității impuse bugetarilor și pensionarilor, iar UDMR nu a pierdut alegători nici când s-a solidarizat la ultima mare politică de austeritate, cea care a îngropat Guvernul Emil Boc.

Dacă e să păstrăm diferențele, asumarea a unei părți din austeritatea ce va să vină seamănă cu gestul lui Traian Băsescu de anunța tăierile de salarii, în loc să îl lase pe Boc.

Cele două ipoteze. Care e mai credibilă

Ce ascunde acest gest al fostutlui prim-ministru? Respectarea unui ordin, de a nu se desolidariza de Cîțu într-un moment foarte greu?

E confirmarea informației că Orban și Cîțu au avut o discuție de împăcare?

Ultima ipoteză pare cea mai credilă.