Evenimentul Zilei > Social > Orban, anunț de ultimă oră! Pensiile nu vor mai crește anul acesta. Voucherele de vacanță nu vor mai fi emise în 2021
Orban, anunț de ultimă oră! Pensiile nu vor mai crește anul acesta. Voucherele de vacanță nu vor mai fi emise în 2021

Orban, anunț de ultimă oră! Pensiile nu vor mai crește anul acesta. Voucherele de vacanță nu vor mai fi emise în 2021

Trebuie să fim foarte corecți. Atât CE cât și companiile de rating urmăresc felul în care operîm reducerea de cheltuieli pe termen lung toate detaliile vor fi comunicate de guvern rămân valabile voucherele emise anterior, care pot fi folosite în 2021.

Pensiile nu vor mai crește anul acesta. Nu se emit noi vouchere de vacanță pentru că sunt unele care sunt deja valabile. Am discutat să se facă o analiză amplă a tuturor tipurilor de sporuri, umază ca pe baza acestei analize să se ia o decizie justă. Nu se va mai plăti sporul acordat prefecturilor, aici este o decizie luată.

Pensiile vor crește de la 1 ianuarie 2022, la baza creșterii punctele de pensie stă formula care a existat în legea 263.

Ce a declarat Ludovic Orban

„Voucherele de vacanță emise anterior rămână valabile si pot fi folosite în 2021. Nu se vor emite noi vouchere pentru că sunt cele care sunt valabile din 2020.

Am discutat să se facă o analiza ampla a tuturor tipurilor de sporuri, dar nu am luat o decizie. Pe baza analizei urmează să se ia o decizie justă. Există o decizie pentr sportul de 30 acordat prefecturilor și care nu se va mai plati odată cu stabilirea bugetului de stat.

Există o decizie luată prin care pensiile vor crește de la 1 ianuarie 2022, la baza creșterii sta formula care a existat în legea 263. Creșterea puterii de cumpărare prin creșterea punctului de pensie. Sistemul ăsta de a crește punctul de pensie în iulie, septembrie a provocat foarte multe anomalii. Am discutat și despre procedura de recalculare a punctului de pensie, astfel încât să de face dreptate pentru pensionari. Dacă un pensionar are o contribuție similară, să aibă aceeași pensie indiferent de anul în care s-a pensionat.”, a declarat Ludovic Orban!

Voucherele de vacanță nu vor mai fi emise anul acesta

Preşedintele PNLa mai anunțat că în şedinţa coaliţiei guvernamentale s-au discutat liniile mari ale construcţiei bugetare pentru acest an şi anumite măsuri pentru restrângerea cheltuielilor, precizând că voucherele de vacanţă nu vor mai fi emise în 2021.

„Rămân valabile voucherele de vacanţă emise anterior şi care pot fi folosite în cursul anului 2021. Nu se emit noi vouchere de vacanţă, pentru că sunt vouchere de vacanţă care sunt valabile în continuare în cursul anului 2021″, a spus Orban.

Potrivit acestuia, în privinţa gratuităţilor pentru studenţi, a sporurilor şi indemnizaţiei de hrană pentru bugetari nu s-a luat o decizie.

„Am discutat să se facă o analiză a tuturor tipurilor de sporuri, dar nu am luat o decizie legată de sporturi. Deocamdată, urmează ca pe baza analizei să se ia o decizie justă. (…) Există o decizie legată de sporul de 30% care a fost acordat Prefecturilor şi care nu se va mai plăti odată cu adoptarea bugetului de stat”, a precizat liderul PNL.