Evenimentul ZileiActualitateCel mai bogat minister a rămas fără bani? Legea bugetului de stat pune bețe în roate

Cel mai bogat minister a rămas fără bani? Legea bugetului de stat pune bețe în roate

Cel mai bogat minister a rămas fără bani? Legea bugetului de stat pune bețe în roate
Ministerul Dezvoltării nu are bani pentru a finanţa organizarea centrelor de vaccinare, a declarat, marți seară, ministrul Cseke Attila.

Ministerul Dezvoltării nu are bani pentru a finanța o campanie de vaccinare, a declarat ministrul  Cseke Attila, marți seară. Ministrul a declarat că s-a ajuns în această situație deoarece nu există buget aprobat pe 2021.

Precizările lui Cseke Attila au fost făcute în contextul declarațiilor ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu. Acesta a afirmat că MDLPA  discută direct cu autorităţile publice locale atunci când există o nevoie de finanţare. Voiculescu a mai spus că este unul dintre ministerele avizatoare în cazul ordonanţei privind organizarea centrelor de vaccinare.

„Cred că domnul ministru Voiculescu a avut aici o eroare de comunicare. Acele sume de care dânsul a vorbit nu există la Ministerul Dezvoltării în prezent. Dintr-un motiv foarte simplu: nu avem Legea bugetului de stat aprobată.

Cheltuieli cu această destinaţie de vaccinare, în mod logic, nu puteau fi prevăzute anul trecut. Pentru că anul trecut, în ianuarie, nu eram în această situaţie de pandemie”, a spus ministrul  la B1 TV.

Ministerul Dezvoltării nu are bani pentru campania de vaccinare. Problema? Lipsa bugetului

El a mai precizat că „MDLPA, în ultimele două zile, a dat mai multe soluţii de îmbunătăţire a acestui proiect de ordonanţă de urgenţă”.

„Noi avem suportul de specialitate pe partea de administraţie cu care putem să venim să ajutăm şi vom ajuta întotdeauna orice act normativ al Guvernului pe partea de administraţie.

În ceea ce priveşte bugetarea acestor activităţi, şi aici un dialog întotdeauna este absolut necesar şi nu aş vrea să mă pronunţ în locul iniţiatorului. Pentru că, până la urmă, Ministerul Sănătăţii este iniţiatorul acestei ordonanţe de urgenţă.

Dar este cert că la Dezvoltare, în bugetul actual, care este 1/12 din bugetul anului trecut, nu există titluri, capitole legate de finanţări pe campanie COVID sau vaccinare. Pentru că, pur şi simplu, anul trecut nu au existat”, a spus Cseke Attila.

Ministrul a mai spus că se caută soluții pentru a se obține fonduri de la București astfel încât costurile să nu fie suportate de autoritățile locale.

„Autorităţile locale trebuie să aibă siguranţa că aceste cheltuieli, care pot fi nu puţine, vor fi asigurate din diverse surse, dar ele vin din partea statului”, a mai spus oficialul.


Accesează: