Evenimentul ZileiInternationalMinunea din Israel în timpul campaniei de vaccinare. Strategii exemplare luate de autorități

Minunea din Israel în timpul campaniei de vaccinare. Strategii exemplare luate de autorități

Minunea din Israel în timpul campaniei de vaccinare. Strategii exemplare luate de autorități
În Israel, vaccinarea merge ca pe roate și întreaga strategie a fost pregătită minuțios cu mult înainte de apariția dozelor.

Israel are o campanie de vaccinare extrem de eficientă. Autoritățile din această țară s-au mișcat foarte bine și în acest moment aproximativ 20% din populație a primit prima doză. La doar trei săptămâni distanță după ce prima persoană a fost vaccinată. Și premierul Benjamin Netanyahua trecut pe la un astfel de centru și s-a imunizat.

La data de 7 ianuarie, prim-ministrul anunța că a fost încheiat un acord cu cei de la Pfizer pentru o tranșă de 10 milioane de doze de vaccin. Plus tranșe săptămânale de 400.000-700.000 de doze. În cadrul acordului se prevede că israelienii vor furniza date celor de la Pfizer, despre cetățenii vacinați. Detalii despre sexul persoanei, vârsta, istoricul medical, eficiența vaccinului sau efecte secundare apărute, conform politico.eu.

Așteptau cu seringile pregătite

Din Israel, aflat în plină campanie de vaccinare, nu vor fi furnizate date legate de identitatea cetățenilor, pentru a se menține o parte a confidențialității, mai spune sursa citată.

Pentru compania Pfizer, cele 10 milioane de doze trimise spre Israel sunt o picătură într-un ocean. Reprezentanții corporației s-au angajat să livreze 1,3 miliarde de doze în acest an. Dar nu este exclus să fie produse și mai multe. Israelienii stăteau cu seringile pregătite și așteptau aprobarea vaccinului. Această țară s-a mișcat mai repede decât Uniunea Europeană a fost printre primele care au început campania.

Israel și o campanie de vaccinare eficientă

De la începutul pandemiei, în Israel au fost raportate peste 495.000 de cazuri de infectare cu coronavirus și 3.689 de decese. La o populație de 9 milioane de locuitori. Și cei de la Pfizer au de câștigat din această campanie eficientă a israelienilor, care au devenit principalul pilon pentru vaccin.

„I-am convins că, dacă ne vor livra vaccinul repede, vom ști cum să gestionăm situația și cum să-l administrăm. Am fost pregătiți din vreme, am semnat acordul devreme”, a spus Yuli Edelstein, ministrul Sănătății din Israel pentru sursa citată.

 


Accesează: