Evenimentul ZileiInternationalCovid-19. Benjamin Netanyahu vrea oprirea tuturor zborurilor din și spre Israel

Covid-19. Benjamin Netanyahu vrea oprirea tuturor zborurilor din și spre Israel

Covid-19. Benjamin Netanyahu vrea oprirea tuturor zborurilor din și spre Israel
Comisia ministerială pentru coronavirus din Israel încă nu a luat o decizie cu privire la oprirea zborurilor internaționale, dar premierul insistă pentru suspendarea activității aeroportului Ben Gurion timp de două săptămâni.

Potrivit Ministerului Sănătății numărul cazurilor noi este în creștere și se va face o nouă evaluare pentru o posibilă închidere a activităților comerciale neesențiale.

Premierul Benjamin Netanyahu dorește oprirea tuturor zborurilor din și spre Israel. Ministrul transporturilor, Miri Regev, consideră că încă nu e necesară această măsură atât de drastică.

Israelienii care au revenit în țară din Marea Britanie au fost plasaţi în izolare de teama unei tulpini mutante a coronavirusului.

De asemenea, israelienii care revin în țară din Danemarca și Africa de Sud sunt obligați să intre în izolare în hotelurile desemnate.

Comisia ministerială pentru coronavirus încă nu a discutat o posibilă a treia închidere, dar ar putea fi luată în discuție deoarece duminică s-au înregistrat peste 2.800 de cazuri noi.

Directorul Programului național de combatere a coronavirusului susține o închidere parţială a aeroportului internațional Ben Gurion și suspendarea activităților comerciale neesențiale.
Sunt internați în prezent în stare gravă mai puțin de 500 de bolnavi. Campania de vaccinare anti Covid-19 este în desfășurare, scrie Rador.

După personalul medical urmează să înceapă vaccinarea categoriilor de populație cu risc.

„Bibi”, primul la vaccinat

Pe de altă parte, premierul Benjamin Netanyahu a devenit sâmbătă primul cetăţean israelian care se vaccinează împotriva Covid-19 şi le-a cerut conaţionalilor lui să-şi depăşească temerile şi scepticismul, cu o zi înaintea lansării oficiale a campaniei de vaccinare împotriva noului coronavirus, transmit DPA şi AFP.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE


Accesează: