Potrivit Ministerului Sănătății numărul cazurilor noi este în creștere și se va face o nouă evaluare pentru o posibilă închidere a activităților comerciale neesențiale.

Premierul Benjamin Netanyahu dorește oprirea tuturor zborurilor din și spre Israel. Ministrul transporturilor, Miri Regev, consideră că încă nu e necesară această măsură atât de drastică.

Israelienii care au revenit în țară din Marea Britanie au fost plasaţi în izolare de teama unei tulpini mutante a coronavirusului.

De asemenea, israelienii care revin în țară din Danemarca și Africa de Sud sunt obligați să intre în izolare în hotelurile desemnate.

Comisia ministerială pentru coronavirus încă nu a discutat o posibilă a treia închidere, dar ar putea fi luată în discuție deoarece duminică s-au înregistrat peste 2.800 de cazuri noi.

Directorul Programului național de combatere a coronavirusului susține o închidere parţială a aeroportului internațional Ben Gurion și suspendarea activităților comerciale neesențiale.
Sunt internați în prezent în stare gravă mai puțin de 500 de bolnavi. Campania de vaccinare anti Covid-19 este în desfășurare, scrie Rador.

După personalul medical urmează să înceapă vaccinarea categoriilor de populație cu risc.

„Bibi”, primul la vaccinat

Pe de altă parte, premierul Benjamin Netanyahu a devenit sâmbătă primul cetăţean israelian care se vaccinează împotriva Covid-19 şi le-a cerut conaţionalilor lui să-şi depăşească temerile şi scepticismul, cu o zi înaintea lansării oficiale a campaniei de vaccinare împotriva noului coronavirus, transmit DPA şi AFP.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE