Evenimentul Zilei > International > Israel ripostează la un atac cu rachete din Gaza. Tunurile pe Hamas
Israel ripostează la un atac cu rachete din Gaza. Tunurile pe Hamas

Israel ripostează la un atac cu rachete din Gaza. Tunurile pe Hamas

Aviaţia militară israeliană a atacat duminică dimineaţa ţinte din Gaza ale mişcării islamiste Hamas, după ce militanţii palestinieni au lansat sâmbătă seara o rachetă către Israel.

Înainte de ivirea zorilor, avioane şi elicoptere de atac israeliene au lovit, printre altele, două ateliere de producţie de muniţie reactivă, infrastructuri subterane şi un complex de instruire al forţelor navale ale Hamas, potrivit unui comunicat al Tsahal (armata israeliană).

Sâmbătă, târziu, sirenele de alarmă au răsunat în oraşul Aşkelon din Israel, la nord de Fâşia Gaza, scrie Agerpres.

Un purtător de cuvânt al poliţiei din localitatea de pe litoralul Mării Mediterane a declarat că o rachetă balistică trasă de pe teritoriul Palestinian a produs daune la o clădire a uneu fabric dintr-o zonă industrial.

A fost solicitată intervenţia unui genist specializat în eliminarea bombelor. Serviciile de salvare au declarat că nu au fost informate cu privire la existenţa unor răniţi, iar mass-media israeliene au raportat că racheta a aterizat într-o zonă nelocuită.

La 15 noiembrie, armata israeliană a lovit poziţii ale mişcării islamiste Hamas din Fâşia Gaza ca represalii pentru tirurile de rachete trase asupra Israelului. Tiruri care nu au fost revendicate, aşa cum este cazul şi celui de sâmbătă seara.

Nu s-au raportat răniţi nici după atacul palestinian, nici după riposta israeliană.

Armata Israelului şi-a ridicat gradul de alertă în eventualitatea unor noi tiruri de rachete care ar putea marca un an de la uciderea unui comandant al Jihadului Islamic, în Gaza, în 12 noiembrie 2019.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE