Evenimentul Zilei > International > SUA vor declara antisemită mișcarea anti Israel BDS
SUA vor declara antisemită mișcarea anti Israel BDS

SUA vor declara antisemită mișcarea anti Israel BDS

BDS este o mişcare care promovează boicotarea produselor israeliene și pe care șeful diplomației americane, Mike Pompeo, a descris-o drept un „cancer”.

Statele Unite vor lua măsuri „imediate” împotriva organizaţiilor legate de mişcarea internaţională anti-Israel „Boycott, Divestment, Sanctions” (BDS), pe care o vor declara „antisemită”, a afirmat joi, la Ierusalim, secretarul american de Stat Mike Pompeo, potrivit AFP şi DPA.

„Astăzi, vreau să fac un anunţ. Vom lua măsuri imediate pentru a identifica organizaţiile implicate în campania de ură dusă de BDS şi vom retrage sprijinul american pentru aceste grupuri”, a declarat Pompeo într-o conferinţă de presă cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, scrie Agerpres.

BDS este o mişcare care promovează boicotarea produselor israeliene. „Vom considera campania globală BDS ca antisemită”, a declarat Pompeo.

„A venit momentul”, a mai spus șeful diplomației americane,  calificând mişcarea drept un „cancer. „Sună minunat”, a răspuns Netanyahu.

Trump și coloniile israeliene

Premierul israelian Benjamin Netanyahu le-a mulţumit lui Mike Pompeo şi preşedintelui american în exerciţiu Donald Trump pentru sprijinul lor fără precedent din ultimii patru ani, inclusiv pentru recunoaşterea „statutului legal al comunităţilor israeliene din Iudeea şi Samaria”.

Netanyahu a făcut referire la anunţul din urmă cu un an al lui Pompeo conform căruia SUA nu va mai considera coloniile Israelului din Cisiordania ocupată ca fiind ilegale în raport cu legislaţia internaţională, aşa cum face cea mai mare parte din comunitatea internaţională.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: