Evenimentul Zilei > International > SUA. Joe Biden, președintele unui singur mandat?
SUA. Joe Biden, președintele unui singur mandat?

SUA. Joe Biden, președintele unui singur mandat?

Vineri, președintele democrat va împlini 78 de ani. Dacă va fi reales în 2024, va avea 86 de ani în momentul în care va părăsi Casa Albă în 2029.

Cu două luni înainte de sosirea sa la Casa Albă, întrebarea este deja în mintea tuturor la Washington: acest „leu al istoriei americane”, după cum l-a descris fostul președinte al SUA, Barack Obama, va fi președintele unui singur mandat?

De-a lungul întregii sale campanii electorale, Joe Biden a rămas  voluntar evaziv cu privire la intențiile sale pe viitorale. Întrebat dacă ideea de a guverna țara timp de opt ani este unul dintre scenariile posibile pentru el, Biden a răspuns: „absolut!”.

Dar, în primăvară, în cadrul unei reuniuni de strângere de fonduri, el a asigurat că se consideră un „candidat la tranziție”. O formulă care a alimentat speculațiile, scrie Le Point.

A vrut Biden să spună că este în cea mai bună poziție, datorită experienței sale politice și a profilului său, pentru a întoarce pagina „trumpismului” înainte ca, în 2024, să predea ștafeta unei noi generații?

O generație de lideri democrați, care, în cazul unora, nici nu erau născuți în timpul primei alegeri a lui Biden în Senat, în 1972?

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: