Evenimentul ZileiSocialS-au stabilit centrele de vaccinare anti-Covid în Capitală. Repartiția pe sectoare

S-au stabilit centrele de vaccinare anti-Covid în Capitală. Repartiția pe sectoare

S-au stabilit centrele de vaccinare anti-Covid în Capitală. Repartiția pe sectoare
Vaccinare. În Capitală urmează a fi deschise aproximativ 200 de puncte de vaccinare anti-COVID. Printre locațiile stabilite se numără Romexpo, Circul Metropolitan, Palatul Copiilor, mai multe mall-uri și spitale.

Șefa Direcției de Sănătate Publică (DSP) București, Oana Nicolescu a precizat că au fost verificate într-un interval de 7-10 zile circa 80-90 de spații pentru organizarea centrelor de vaccinare.

Dintre acestea au fost selectate cele care să asigure cele mai bune condiții, să fie cunoscute de oameni și să se poată ajunge ușor la acestea, informează g4media.ro.

Centrele de vaccinare vor trebui să fie avizate și funcționale până în 15 ianuarie. În fiecare centru vor exista mai multe puncte de vaccinare, în funcție de mărimea locațiilor.

Centrele cele mai importante din fiecare sector:

Sectorul 1

– Centrul expozițional Romexpo

Sectorul 2

– Circul Metropolitan București

– Spitalul Colentina

Sectorul 3

– Spitalul de Urgență Floreasca

– Gral Medical

– Spitalul Colțea

Sectorul 4

– Grand Arena Mall

– Palatul Copiilor

Sectorul 5

– Liberty Center Mall

Sectorul 6

– Clubul Seniorilor Mihai Eminescu

– Centrul medical Doris

Despre organizarea centrelor de vaccinare pe stadioane șefa DSP București, Oana Nicolescu spune că nu se poate face deoarece în primăvară vor avea loc la București meciuri în cadrul Campionatului European de Fotbal. Ea a mai explicat că aceste centre vor fi organizate pentru o perioadă îndelungată.

În schimb, vor fi centre de vaccinare pentru populație în clinici private care au pus spații la dispoziție și în spitale publice, cum sunt Obregia, Floreasca, Universitar, Militar.

Când începe etapa a două de vaccinare

În 15 ianuarie urmează să înceapă etapa a doua de vaccinare anti-COVID, în care vor fi imunizate persoanele peste 65 de ani și cele cu boli cronice, precum și personalul din domenii esențiale.

Comitetul naţional pentru coordonarea vaccinării anti-COVID informează că, în ultimele 24 de ore, au fost imunizate, cu vaccinul Pfizer / BioNTech, 16.896 de persoane. Datele puse  au fost furnizate de Institutul Naţional de Sănătate Publică, prin aplicaţia Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor.

Miercuri va ajunge și în țara noastră o primă tranșă din vaccinul anti-COVID al companiei Moderna – al doilea autorizat în Uniunea Europeană, după cel al Pfizer BioNTech.

Potrivit coordonatorului campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, primă tranșă va fi una simbolică, sub 15.000 de doze.

Campania de imunizare a debutat în România în data de 27 decembrie 2020.


Accesează: