Evenimentul Zilei > Social > Păcăliciul zilei- Iulian Bulai. Curiozități inocente despre TVR și SRR
VIDEO

Păcăliciul zilei- Iulian Bulai. Curiozități inocente despre TVR și SRR

Parlamentarul USR Iulian Bulai, izvor nesecat. Am putea să facem o rubrică „Păcăliciul zilei- Păcăliciul orei- Păcăliciul secundei”, numai cu domnul Iulian Bulai.

Păcăliciul zilei- Iulian Bulai. Curiozități inocente despre TVR și SRR.

Emisiune de Mirel Curea

Iată ce descoperire senzațională face domnul Bulai pe pagina sa de Facebook.

Recorder, care este un site, poate face cele mai relevante și mai de impact investigații din România. Care duc la anchete DNA și la căderea multor politicieni corupți. Au un buget de câteva zeci de mii de euro anual și fac o treabă minunată. Cu impact uriaș.

De ce nu ar face la fel și TVR și SRR?”

Curiozități inocente despre TVR și SRR

Tot dumnealui spune mai departe „TVR și Radioul Public au un buget anual de aproximativ 380 de milioane de lei și mii de angajați. Niciodată, în ultimii ani, nu au livrat investigații care să facă diferența și care să fie de maximă relevanță publică. Mi-aș dori mult să ajungă la această performanță.”

Să vină la subiectul lui, că ei vor să-și pună USR-iști, tefeliști de-ai lor, în fruntea Televiziunii și a Radioului. Și vine la chestiune.

„Zilele acestea am zeci de întâlniri individuale pentru a putea face din Parlament cât mai multe reforme în aceste două instituții media.”

După care își întreabă fanii:

„Vrei să împărtășești cu mine opinia ta despre cum TVR și SRR ar putea fi la fel de relevante ca Recorder sau alte redacții de jurnalism de investigație?”

Să le trimeată și lor SRI subiecte servite!

Ei bine, iată că împărtășesc eu cu el, în sensul că discut cu el despre opinia lui. Și-i spun așa:

„Cum ar putea SRR și TVR să fie la fel de relevante ca Recorder?”

Simplu! Să le trimeată și lor SRI subiecte servite!

Așa cum face cu aceste site-uri obscure. Site-uri la care lucrează doi-trei oameni, care numai timp, chef și pregătirea necesară efectuării de investigații serioase nu sunt capabili. Dar dosarul despre care trebuie să scrie să fie însoțit de o notă rezumat, ca să priceapă ce e în dosar. Plata s-ar face camuflat prin firme care le direcționează ăia 3,5 la sută și donații prin Patreon.

După ce apare dosarul la ei, se sezizează și instituțiile. DNA, Poliție, Parchet, organele de control, anunțate în prealabil că urmează să se sesizeze din presă.

De la înnodat baloane, la șeful Comisiei de Cultură a Camerei Deputaților

Omul, domnul Iulian Bulai, nu știe ce vorbește. Să ajungi în Parlament și să nu înțelegi absolut nimic din ceea ce se petrece în jurul tău, asa da, este o performanță!

Adevărul este că de la înnodat baloane, cât a fost în Norvegia, parcă,… Înnoda baloane, făcea iepurași, căței… Foarte frumos, în bâlciuri pentru copii… Și copiii se bucură atunci când văd așa ceva.

Și a mai reușit o chestie ieșită din comun. S-a îmbrăcat precum Ibsen și a făcut pe statuia nemișcată. Și lumea îl aprecia, îi dădea un bănuț că semăna bine cu Ibsen.

Deci, de la înnodat baloane în bâlciuri, la ceea ce ar trebui să facă dumnealui acum, în calitate de parlamentar și de șef al Comisiei de Cultură a Camerei Deputaților, sunt mii de ani lumină. Nu are cum să îi mai parcurgă, având o vârstă și rămânând la nivelul de înțelegere care-ți permite să înnozi baloane.