Evenimentul Zilei > Politica > Ludovic Orban despre bugetul de stat: „Nu știu să existe nemulțumiri”
Ludovic Orban despre bugetul de stat: „Nu știu să existe nemulțumiri”

Ludovic Orban despre bugetul de stat: „Nu știu să existe nemulțumiri”

Liderul PNL Ludovic Orban a declarat miercuri în cadrul unei conferințe de presă că bugetul de stat va fi discutat în ședința de Guvern.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, aruncă bomba despre bugetul de stat.

El spune că acesta va fi prezentat în ședința de Guvern de miercuri. Totodată, fostul premier al României a spus că proiectul bugetului de stat va fi în dezbatere publică în cursul acestei săptămâni.

Ludovic Orban a spus că nu știe de existența unor nemulțumiri în ceea ce privește proiectul noului buget.

Orban, bombă despre bugetul de stat

„Abia ce e lansat proiectul de buget în dezbatere publică, va fi probabil în cursul acestei săptămâni. Probabil a avut loc prima şedinţă de Guvern în care s-a prezentat proiectul de buget şi nu ştiu de existenţa unor nemulţumiri, pe mine nu m-a sunat niciun ministru”, a afirmat miercuri Orban, la Parlament.

Acesta a confirmat faptul că a fost nevoie de câteva „decizii mai grele” pentru a finaliza proiectul bugetului.

„În general, am luat deciziile legate de buget, care sunt decizii grele. Suntem într-un an în care, să fim cinstiţi, nu ne putem comporta ca şi cum nu am avut nimic.

Am avut o criză economică generată de pandemie. Am avut o reducere la veniturilor la bugetul statului şi la bugetul asigurărilor de stat.

Şi bugetul trebuie construit, de asemenea, ţinând cont de rigorile care sunt impuse de tratatul UE şi de faptul că există declanşată procedura de deficit excesiv şi ca atare noi trebuie să respectăm toate ţintele de deficit.

Ele au fost negociate cu partenerii noştri din UE”, a adăugat Ludovic Orban.

Fostul premier a menţionat că obiectivul prin acest buget este relansarea economică.

„Trebuie o relansare economică care să se bazeze pe o creştere a investiţiilor, a absorbţiei fondurilor europene, pe o adoptare cât mai rapidă a Planului Naţional de Relansare şi Rezilienţă”.

„Orice ministru trebuie să înţeleagă că suntem în situaţia în care suntem, că trebuie să facă reforme, să restrângă cheltuielile necesare şi să utilizeze în mod eficient resursele pe care le au la dispoziţie şi, de asemenea, să maximizeze capacitatea de utilizare a fondurilor europene pentru atingerea obiectivelor din programul de guvernare”, a mai spus Orban.