Evenimentul Zilei > Politica > Orban a anunțat cele mai mari schimbări. Deciziile sunt un vis împlinit pentru români
Orban a anunțat cele mai mari schimbări. Deciziile sunt un vis împlinit pentru români

Orban a anunțat cele mai mari schimbări. Deciziile sunt un vis împlinit pentru români

Ludovic Orban a vorbit din nou despre majorarea salariilor și promite că creșterea acestora va fi graduală, exact cu prevede programul de guvernare.

Preşedintele PNL, premierul Ludovic Orban, a declarat, într-un interviu, că va exista o creştere graduală a salariului minim pe economie până va ajunge la salariul minim în construcţii.

În acest program de guvernare se vorbeşte despre faptul că nu vor fi majorate sau introduse noi impozite şi taxe, dar că în etapa actuală principalul efort va fi făcut pentru îmbunătăţirea colectării veniturilor, prin eliminarea distorsiunilor şi lacunelor ce permit minimizarea poverii fiscale. Aceasta este una dintre prevederi.

Sunt vizate veniturile IT-iştilor şi ale lucrătorilor din construcţii? Ce răspuns a dat Orban

„În ceea ce priveşte lucrătorii din construcţii, am şi anunţat public ce vom face.

Acolo, salariul minim este stabilit la un nivel mai mare decât salariul minim pe economie. Acolo va exista o creştere graduală a salariului minim pe economie până va ajunge la salariul minim în construcţii.

Va exista o perioadă de graţie în care acest domeniu, construcţii, va mai beneficia de o facilitate, să-i spunem, salariu minim mai mare decât salariul minim pe tot restul economiei. În ceea ce priveşte impozitarea salariilor din IT, nu le afectăm, cum nu le-am afectat în acest an.

Sigur că, pe măsură ce lucrurile vor evolua, doar prin dialog, doar prin consultare, vom încerca gradual să găsim soluţii, astfel încât să asigurăm o echitate fiscală, pentru că este important acest lucru”, a declarat premierul Ludovic Orban, conform Agerpres.

Ce se întâmplă cu pensiile?

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunțat, sâmbătă seară, că pensiile românilor vor crește atât în 2021, cât și în anii următori, conform programului de guvernare al PNL.

„Lucrurile sunt clar menționate, pensiile vor crește. Am crescut anul acesta, într-un an dificil economic, vom avea o creștere și în anii următori. Facem afirmația în programul de guvernare ca un angajamat al dorinței noastre de a crește pensiile.

PSD a făcut o promisiune, dar nu s-a ținut de ea. PNL a crescut pensiile și într-un an dificil. Am fost alături de români pentru că știm că din contribuțiile lor se alimentează bugetul din care facem plata pensiilor. Diferența dintre noi și PSD este că noi nu mințim” , a declarat Violeta Alexandru.