Evenimentul Zilei > Politica > Moțiunea simplă va fi depusă de PSD în Camera Deputaților. Vlad Voiculescu e considerat un pericol public
Moțiunea simplă va fi depusă de PSD în Camera Deputaților. Vlad Voiculescu e considerat un pericol public

Moțiunea simplă va fi depusă de PSD în Camera Deputaților. Vlad Voiculescu e considerat un pericol public

Moțiunea simplă inițiată de PSD îl vizează pe Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății. Ea va ajunge în Camera Deputaților și va fi dezbătută.

Moțiunea simplă, ce a fost inițiată de membrii Partidului Social Democrat (PSD), va fi depusă, miercuri, în Camera Deputaților. Anunțul a fost făcut, astăzi, de către Radu Oprea, senator PSD. El a afirmat că prestația lui Vlad Voiculescu este una catastrofală și reprezintă un pericol pentru români.

Moțiunea simplă inițiată de PSD intră în dezbatere publică

„Au fost câteva teme dezbătute în şedinţa Biroului Politic Naţional. Și cred că de maximă importanţă este moţiunea simplă pe Sănătate – Incompetenţa şi lipsa de asumare ucid. Vlad Voiculescu – un pericol pentru sănătatea românilor. Această moţiune va fi depusă la Camera Deputaţilor miercuri, pentru că mâine (n.r. – marţi) mai sunt dezbateri cu asociaţiile medicilor, cu asociaţiile pacienţilor şi cu reprezentanţii sindicatelor. A declarat afirmat Oprea într-o conferinţă de presă. Susținută după încheierea şedinţei Biroului Politic Naţional al PSD.

De asemenea, oficialul PSD a explicat că, după ce va fi depusă în Parlament, moțiunea va intra în dezbatere publică începând de săptămâna viitoare. În prima zi a sesiunii parlamentare din acest an, deputații PSD au venit echipați pentru un protest îndreptat către Vlad Voiculescu.

I-au cerut demisia săptămâna trecută

Ei au afișat pancarte prin care îi solicitau demisia ministrului Sănătății. „Nu cred că are ce să mai caute în funcția asta după tot ce s-a întâmplat. Era o chestiune de bun simț să demisioneze în semn de compasiune și în semn de înțelegere a tot ce se întâmplă în momentul de față”. Afirma Mihai Fifor, fost ministru de Interne.

„Când vine Voiculescu la conducere se întâmplă tragedii”, declara Sorina Pintea. Fostul ministru al Sănătății se referea la tragedia de la Matei Balș.

„La 1 februarie, începe sesiunea parlamentară şi vom chema la audieri pe cei responsabili de acest haos în campania de vaccinare şi de testare (…). Ei deja vorbesc numai de vaccinare, fără să aibă vaccin şi fără să aibă reguli foarte clare”. Spunea Marcel Ciolacu, liderul PSD.