Evenimentul Zilei > Politica > PSD a dat în judecată PNL. Care sunt acuzațiile aduse partidului condus de Orban?
PSD a dat în judecată PNL. Care sunt acuzațiile aduse partidului condus de Orban?

PSD a dat în judecată PNL. Care sunt acuzațiile aduse partidului condus de Orban?

PSD Prahova a chemat în judecată PNL din același județ, dar și pe doi membri USR, acuzându-i de calomnie în perioada campaniei electorale.

Organizaţia judeţeană PSD Prahova a chemat în judecată PNL Prahova.

Alături de PNL și alți doi membri USR au fost chemați în instanță, fiind acuzați de calomnie.

Acuzațiile le sunt aduse celor două părți din cauza unor afirmații făcute în spațiul public. Ele datează încă din perioada campaniei electorale pentru alegerile parlamentare.

Menționăm că alegerile parlamentare au avut loc pe 6 decembrie.

Acţiunile au fost înregistrate pe rolul Judecătoriei Ploieşti.

PSD Prahova a înregistrat la Judecătoria Ploieşti, în data de 4 decembrie 2020, trei dosare care au ca obiect „acţiune în răspundere delictuală”.

Pârâţii sunt organizaţia judeţeană a PNL şi membrii USR Mihai Tonsciuc și Mihai Neagu.

Menționăm că Mihai Tonsciuc ocupă funcția de consilier municipal în Consiliul Local Ploieşti. Mihai Neagu este un consilier județean.

În cazul celui din urmă, instanţa a anulat cererea de chemare în judecată, iar în celelalte două speţe nu au fost încă stabilite termene de judecată.

PSD Prahova dă în judecată PNL

Preşedintele PSD Prahova, Bogdan Toader a spus că pârâţii au făcut afirmaţii denigratoare care nu au fost susţinute de probe.

„Am decis să îi acţionăm în judecată pe cei care denigrau, defăimau, calomniau. De altfel, am şi anunţat pe pagina mea de socializare.

Cea mai bună metodă de a răspunde unor asemenea atacuri este de a merge în instanţă şi a-i lăsa pe judecători să se pronunţe”, a spus Toader.

Și USR Prahova intervine în acest scandal. Cei de la USR susțin că PSD îi cere lui Mihai Tonsciuc suma de 10.000 de euro. Această sumă ar fi pentru că „a spus adevărul despre fostul preşedinte al CJ Prahova, actual deputat Bogdan Toader”.

„Înainte de începerea campaniei electorale pentru alegerile locale din 2020, municipiul Ploieşti şi judeţul Prahova au fost împânzite de panouri cu faţa lui Bogdan Toader, pe atunci candidat PSD, ulterior candidat al ‘Alianţei pentru Prahova’ (PSD-PRO România- PPUSL), pentru preşedinţia Consiliului Judeţean, dar şi preşedinte CJ în funcţie.

Panourile au fost prezente în spaţiul public încă din 2019, cu mesaje despre sărbători, apoi cu sloganul ‘Iubesc (se folosea vizualul unei inimi) Prahova/, care a devenit slogan de campanie al domnului Toader în campania locală.

Mihai Tonsciuc, pe atunci doar membru USR Ploieşti, a scris o postare (…) în care a luat peste picior ipocrizia domnului Toader, arătând o fotografie în care se vede clar un panou uriaş cu faţa domnului Toader, vizibil dintr-un apartament ploieştean. Obiectul chemării în judecată pentru 10.000 de euro îl face postarea în cauză”, arată Agerpres.