Evenimentul Zilei > Social > Avertisment pentru părinți: Școlile s-ar putea închide! Ce trebuie să facă cu copiii
Avertisment pentru părinți: Școlile s-ar putea închide! Ce trebuie să facă cu copiii

Avertisment pentru părinți: Școlile s-ar putea închide! Ce trebuie să facă cu copiii

Ministerul Sănătății a oferit un sfat prețios pentru părinți. „Înainte să duci copilul la școală, fii atent la cum se simte”, se arată într-un mesaj postat pe rețele sociale.

În contextul în care școlile au fost redeschise în urmă cu o săptămână, Ministerul Sănătății a oferit un sfat prețios pentru părinți. „Înainte să duci copilul la școală, fii atent la cum se simte”, se arată într-un mesaj postat pe rețele sociale.

„Pentru ca şcolile să rămână deschise este nevoie de un efort comun. Este în puterea fiecărui părinte să contribuie la oprirea pandemiei şi la menţinerea în şcoli a unui mediu sigur pentru copii, părinţi, profesori şi întreaga comunitate”, precizează MS, duminică, pe Facebook.

Ministerul Sănătății, sfat prețios pentru părinți

Reprezentanţii ministerului le recomandă părinţilor ca înainte de a duce copiii la şcoală să fie atenţi la cum se simt, să nu prezinte simptome de COVID-19.

„Înainte să duci copilul la şcoală, fii atent la cum se simte. Cele mai frecvente simptome pentru COVID-19 sunt febra, tusea uscată, pierderea gustului şi mirosului, durerile musculare, nasul înfundat, durerile de cap sau de gât şi diareea. Dacă observi chiar şi o parte din aceste simptome la copilul tău, îţi recomandăm să îl ţii acasă şi să iei legătura cu medicul de familie cât mai repede”, transmite MS.

Ministrul Educației, sfat pentru părinți

După apariția primelor cazuri de COVID în școli, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că părinții trebuie să fie mai atenți la starea de sănătate a copiilor.

„Apar, din păcate, probleme tocmai din cauza unei anumite lipse de responsabilitate. La cele care apar acum în şcoli – cazuri de îmbolnăviri – infectarea s-a produs în urmă cu ceva timp, ţinând seama de perioada de incubaţie. Caz în care este nevoie de un pic mai multă atenţie la trimiterea elevilor în colectivitate. Este o recomandare foarte puternică. Știm de la cei cu competenţă că riscul de a avea situaţii grave printre elevi, din fericire, este mic şi foarte mic. Riscul de transmitere către cei din familii, care pot avea vulnerabilităţi este foarte important”, a spus ministrul.

MinistruL Educației a precizat că școlile sunt monitorizate atent, iar ministerul veghează la respectarea măsurilor de siguranţă.

„Monitorizăm atent deschiderea şcolilor și, din păcate, apar situaţii de cazuri confirmate în rândul elevilor și al profesorilor. Trebuie să veghem la respectarea prevederilor din ordinul de ministru, pentru că prevenirea riscului de îmbolnăvire este chiar prioritară. Lucrurile nu scapă de sub control. Din punctul de vedere al pandemiei vorbesc – nu scapă de sub control. În primele două zile, situaţia a fost mult mai bună”, a mai spus ministrul Sorin Cîmpeanu.