Ce școli nu vor primi teste antigen. Anunțul făcut de Sorin Cîmpeanu

Ce școli nu vor primi teste antigen. Anunțul făcut de Sorin Cîmpeanu

Sorin Cîmpeanu a făcut un anunț care a stârnit foarte multe controverse. Ministrul Educației a declarat că nu toate școlile vor primi teste antigen.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a anunțat că școlile care nu au cabinet medical nu au ce face cu testele. Acesta a decis că doar instituțiile școlare care au cabinet medical sau personal specializat vor fi aprovizionate cu teste antigen.

Testele vor rămâne la Direcţiile de Sănătate Publică şi vor fi administrate de către personalul DSP.

Ce a declarat Sorin Cîmpeanu despre distribuirea de teste antigen

Sorin Cîmpeanu a făcut public rezultatul unei statici care scoate la suprafață o situație îngrijorătoare. În acest moment, există un procentaj ridicat de școli care nu au cabinet medical. Din acest motiv, autoritățile trebuie să se adapteze realității nedorite și să aplice măsurile necesare într-o astfel de situație.

Ne puteți urmări și pe Google News

„18% din şcolile din România au cabinet medical. Nu toate aceste şcoli dotate cu cabinet medical au si personal medical. Acest raportări vizează exclusiv acele şcoli care au cabinet medical, care au personal medical si care au administrat teste antingen rapide.

Şcolile care nu au cabinet medical, deci care nu au posibilitatea de administrare  a testelor rapide, nu au ce raporta către DSP. E o problemă gestionată de Ministerul Sănătăţii prin DSP-uri.

Nu au de ce să ajunga teste antigen în toate şcoile,aşa cum a spus domnul director DSP, pentru ca testarea este un act medical administrat de personal medical. În acele şcoli care nu există peronal medical, nu au de ce să ajungă.

Ele sunt la DSP. Sunt peste 1 mil de teste distribuite de la Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă încă de acum o săptămână. Acplo unde există cabinet medical şi personal medical au de ce să ajungă. Unde nu e cabinet medical şi personal medical, nu au de ce să ajungă în şcoli.

Aş vrea ca DSP să înţeleagă foarte bine acest aspect. Testele rămân la DSP. Au ca destinaţie testarea elevilor şi personalul din învăţământ şi vor fi admiistrate de către DSP'', a spus ministrul Educaţiei la Antena 3.