Șefa DSP Dolj a fost infectată cu COVID-19 după rapel. Ar putea fi vorba de noua tulpină

Șefa DSP Dolj a fost infectată cu COVID-19 după rapel. Ar putea fi vorba de noua tulpină

Șefa Direcției de Sănătate Publică Dolj a avut un rezultat pozitiv la testul COVID, la doar 3 zile după rapelul vaccinului, Cazul său nu este unul singular.

Infectare cu COVID-19 după rapel! Șefa Direcției de Sănătate Publică Dolj a avut un rezultat pozitiv la testul COVID-19, la doar 3 zile după rapelul vaccinului. A doua doză de vaccin i-a fost administrată pe data de 26 ianuarie. La câteva zile însă, a avut simptome specific infecției SARS-CoV-2. S-a testat din nou, iar rezultatul a fost pozitiv.

Valeria Andreescu, directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Dolj, a fost confirmată pozitiv la 3 zile după ce i-a fost administrată a doua doză de vaccin.

Atât femeia, cât și soțul acesteia, au făcut rapelul pe data de 26 ianuarie. Însă, la doar câteva zile bărbatul a început să se simtă rău. Avea temperatură și alte simptome specifice infectării cu COVID-19. Împreună și-au făcut testul PCR și au ieșit pozitivi. În acest moment, cei doi soți se află în izolare la domiciliu.

Un congresman american, prima persoană din lume confirmată pozitiv după rapel

Stephen Lync, un congresman american, a fost testat pozitiv cu coronavirus după ce a primit ambele doze de vaccin Pfizer. Aceasta a devenit prima persoană din lume confirmată pozitiv după rapelul la vaccin. Congresmanul din Massachusetts a mers la inaugurarea preşedintelui Joe Biden.

Stephen Lynch a fost testat pozitiv după ce i-au fost administrate ambele doze de vaccin Pfizer/BioNTech. William Haseltine, fost profesor la Havard, a explicat motivul acestei situații neobișnuite și alarmante.

De ce este periculoasă noua tulpină

William Haseltine aduce în discuție și abilitatea noilor tulpini ale coronavirusului de a-i reinfecta pe cei care s-au vindecat de boală. De asemenea, acestea îi pot infecta pe cei deja imunizați cu vaccinurile aprobate până acum. Cele mai periculoase tulpini în acest sens sunt cele din Marea Britanie (B.1.1.7) și Africa de Sud (B.1.351), arată Haseltine într-un articol.

Potrivit expertului, eficienţa vaccinurilor nu este de 100% astfel că vor mai exista cazuri izolate cu persoane testate pozitiv, deşi credeau că s-au imunizat. Renumit pentru studiile sale în domeniul cancerului și HIV, omul de știință recomandă să nu ne bazăm doar pe eficiența vaccinurilor anti-COVID-19, ci să respectăm în continuare măsurile de protecție.

Intervenit telefonic la postul Antena 3 pentru a oferi detalii, medicul Gindrovel Dumitra a explicat că o mutație a tulpinii de bază SARS-CoV-2 poate duce la o creștere a ratei de infectare de 60-70%. "Este foarte posibil să apară și la noi tot mai multe cazuri cu noua tulpină. Să sperăm că nu vor lua amploaredacă populația va păstra măsurile de siguranță sanitară".

Ne puteți urmări și pe Google News