Evenimentul Zilei > Social > Ministerul Sănătății: Cele 5 noi cazuri cu noua varianta britanică sunt din judeţul Botoșani
Ministerul Sănătății: Cele 5 noi cazuri cu noua varianta britanică sunt din judeţul Botoșani

Ministerul Sănătății: Cele 5 noi cazuri cu noua varianta britanică sunt din judeţul Botoșani

Ministerul Sănătății: Cele 5 noi cazuri cu noua varianta britanică sunt din judeţul Botoșani. Este vorba de 2 bărbaţi şi 3 femei.

Noile cazuri cu noua varianta britanică sunt din judeţul Botoșani. Anunţul a fost făcut de ministerul Sănătăţii. Aşadar, pacienţii au fost confirmaţi cu tulpini noi ale coronavirusului, la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava.

Ministerul Sănătății a informat că toate cele cinci cazuri confirmate în județul Botoșani sunt infectări cu tulpina UK.

Ministerul Sănătății a fost informat astăzi, de către Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) – Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), că au fost raportate încă 5 noi cazuri de infectare cu SARS-Cov-2, noua varianta UK – linia genetică B.1.1.7.

Cele 5 noi cazuri descoperite cu noua varianta britanică sunt din judeţul Botoșani

Este vorba despre 3 persoane care fac parte dintr-un focar, și anume un bărbat în vârstă de 79 de ani. Şi două femei în vârstă de 84 de ani. Respectiv, 78 de ani, ultima dintre acestea fiind contact cu o persoană revenită de curând din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord. Un alt caz reprezintă o femeie în vârstă de 52 ani.  Acesta provine dintr-un alt focar depistat în județ.

Al cincilea caz reprezintă un bărbat în vârstă de 60 ani, a cărui sursă este necunoscută. Până în prezent, CNSCBT a confirmat, la nivel național, 64 de cazuri de infectare cu SARS-Cov-2. Noua varianta UK – linia genetică B.1.1.7.

Toate persoanele cu noi tulpini ale virusului COVID-19 au peste 50 de ani. Trei dintre ele sunt din localitatea Havârna, una din comuna Suliţa, iar una din municipiul Dorohoi, se mai arată în comunicat.

Ministerul Sănătății: Cele 5 noi cazuri cu noua varianta britanică

„Sporim un pic măsurile de protecţie şi de prevenţie, pentru că, după cum ştiţi, tulpina aceasta britanică are un grad de contagiozitate foarte mare. Toţi pacienţii ale căror probe le-am trimis la Suceava nu au prezentat o formă gravă a bolii. Ei au fost izolaţi la domiciliu, au fost trataţi la domiciliu şi unii dintre ei au ieşit din perioada de 14 zile”, a declarat pentru Agerpres, directorul Direcţiei de Sănătate Publică, medicul Monica Adăscăliţei.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: