Contre între Ministerul Educației și Ministerul Sănătății pe tema redeschiderii școlilor

Contre între Ministerul Educației și Ministerul Sănătății pe tema redeschiderii școlilor

Cu doar câteva zile înainte de redeschiderea școlilor, există contre majore între Ministerul Educației și Ministerul Sănătății.

Sunt contre majore Ministerul Educației și Ministerul Sănătății pe tema redeschiderii școlilor, scrie G4media.

Pentru ca redeschiderea școlilor să se producă în condiții optime, Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, și Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației sunt așteptați să semneze un ordin comun în care sunt prezentate măsurile clare ce trebuie respectate de pe 8 februarie. Cu toate că au mai rămas doar câteva zile până când elevii se vor întoarce fizic la școală, semnarea acestui document imperios este întârziată din cauza divergențelor dintre cele două ministere. Contrele se produc pe tema distanțării copiilor în sălile de clasă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Surse oficiale au declarat pentru G4media că, Ministerul Sănătății solicită ca între elevi să existe o distanță de cel puțin un metru, așa cum s-a procedat și în toamna anului trecut.

La momentul respectiv, această măsură a produs un adevărat haos în școlile din marile orașe, unde mai multe clase au fost forțate să intre în scenariul hibrid. Modul de predare a fost criticat în termeni duri atât de profesori, cât și de elevi și părinți. Sorin Cîmpeanu s-a declarat și el nemulțumit de această situație, punctând că este un mod ineficient de predare și că nu va mai fi pus în practică niciodată.

Contre între Ministerul Educației și Ministerul Sănătății pe tema redeschiderii școlilor

Miercuri, după ședința de Guvern, ministrul Cîmpeanu a declarat că în clase nu ar trebui să se să existe distanțare între toți elevii, iar copiii vor sta câte doi în bancă, iar singura măsură luată în clacul ar fi purtarea măștii de protecție. Cîmpeanu a spus că nu va semna ordinul comun cu ministrul Voiculescu dacă acesta va include reguli care nu pot fi aplicate în școlile din România, așa cum arată ele acum.

Sursa citată mai scrie că Surse că distanța dintre copii este în discuție, deoarece Ministerul Sănătății vrea ca ordinul să prevadă respectarea distanței de un metru și nu vrea să renunțe la această regulă.

Miercuri, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spunea că ordinul ar putea fi semnat cel mai devreme la miezul nopții.