Evenimentul Zilei > Social > Florin Cîţu, despre redeschiderea şcolilor: „Elevii vor fi protejați”
Florin Cîţu, despre redeschiderea şcolilor: „Elevii vor fi protejați”

Florin Cîţu, despre redeschiderea şcolilor: „Elevii vor fi protejați”

Florin Cîţu, despre redeschiderea şcolilor: „Majoritatea școlilor se vor redeschide de luni și vor fi reluate cursurile cu prezență fizică”.
Florin Cîţu, despre redeschiderea şcolilor. După luni de zile de la închiderea şcolilor, în sfârşit elevii primesc vestea mult aşteptată de la autorităţi. Şcolile vor începe de luni, 8 februarie. Cu menţiunea că elevii se vor întoarce în bănci în funcţie de contextul epidemiologic din fiecare localitate în parte.

Florin Cîţu, despre redeschiderea şcolilor

Florin Cîţu a scris pe social media că reluarea cursurilor cu prezenţa fizică este o veste bună. Mai mult, premierul spune că se va realiza cu ajutorul unui plan bine stabilit pentru protejarea elevilor.

„Ne dorim cu toții să ne întoarcem la o viață normală.
Veste bună este că majoritatea școlilor se vor redeschide de luni și vor fi reluate cursurile cu prezență fizică.
Redeschiderea școlilor se va realiza cu ajutorul unui plan bine stabilit de măsuri elaborate de Ministerul Educației si Ministerul Sănătății pentru protejarea copiilor, cadrelor didactice și personalului auxiliar din cadrul unităților de învățământ”, a mai scris Florin Cîţu.

Florin Cîţu, despre redeschiderea şcolilor

Şi continuă: „Vor fi luate măsuri astfel încât orele să se desfășoare în condiții de siguranță sanitară pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.
Un alt aspect încurajator este faptul că mulți angajați din învățământ și-au exprimat disponibilitatea pentru vaccinare: 193.573, din care 117.245 sunt deja programați pentru vaccinare, și 27.033 s-au vaccinat deja”, a scris premierul pe social media.

Florin Cîţu, despre redeschiderea şcolilor. Cele trei scenarii după care copiii vor merge la şcoală

„Începând de luni, când începe semestrul doi, majoritatea copiilor merg la şcoală fizic. Evident însă că trebuie să respectăm şi situaţia din fiecare localitate. Să ţinem cont de ce se întâmplă în fiecare localitate şi pentru fiecare şcoală trebuie luate măsuri foarte stricte. Pentru că ne dorim ca şcoala să se desfăşoare în condiţii sigure pentru toată lumea.

În localităţile în care sunt puţine cazuri de COVID, în aşa numitul scenariu verde toţi copiii merg fizic la şcoală.

În localităţile cu mai multe cazuri, scenariul galben, acolo copiii de grădiniţă merg fizic la grădiniţă, clasele I-IV merg la şcoală şi din ciclul secundar merg doar copiii de clasa a-VIII-a, pentru că ei se pregătesc de examen, iar din liceu merg tinerii din clasa a XII-a.

În localităţile în scenariul roşu, merg fizic doar copiii la grădinţă şi clasele I-IV la şcoală, restul făcând şcoala on-line”, a declarat Klaus Iohannis.