Evenimentul Zilei > Social > Anunț de ultimă oră pentru elevi. Orarul va fi schimbat dacă se redeschid școlile
Anunț de ultimă oră pentru elevi. Orarul va fi schimbat dacă se redeschid școlile

Anunț de ultimă oră pentru elevi. Orarul va fi schimbat dacă se redeschid școlile

Marți se va anunța dacă școlile se redeschid pe 8 februarie, așa cum a fost planificat. 5 categorii de profesori și elevi vor continua însă școala online.

Redeschidere școli: în ce condiții? Ministrul Educației a făcut precizări cu privire la cele 5 categorii de elevi și profesori care vor continua să facă ore online chiar în cazul redeschiderii școlilor. Deși scenariul hibrid a fost eliminat, orele online vor fi grupate.

Cine va rămâne în scenariul hibrid?

Vor fi 5 situații în care elevii vor face cursuri hibrid sau online, a explicat Sorin Cîmpeanu, potrivit Digi24. „Deși scenariul hibrid fusese eliminat, el va funcționa pentru elevii sau profesorii cu vulnerabilități, care nu vor putea merge fizic în școli”.

Categoriile care vor face cursurile de acasă sunt: elevii cu vulnerabilități medicale, elevii cu simptome Covid-19, elevii cu aparținători în familie cu vulnerabilități. Lor li se adaugă profesorii cu vulnerabilități medicale și profesorii care prezintă simptome Covid-19.

Orele online vor fi grupate

”Programul orar trebuie realizat de școală astfel încât elevii să aibă orele online grupate. Acest lucru este valabil doar în ipoteza în care se va decide ca elevii să revină în școli din 8 februarie”, a spus demnitarul.

Ministrul Educației a oferit și un exemplu. „Concret, profesorul de matematică ce are interdicție de a veni fizic la școală își va ține orele de matematică grupate în aceeași zi a săptămânii. Astfel elevii nu vor fi puși în situația de a avea ora online de la 8 la 9 și apoi celelalte ore la școală”.

„Scenariul hibrid este eliminat din opțiunile sistemice. Dar nu poate fi eliminat pentru acei copii care trebuie să stea acasă. Ei trebuie să aibă acces la învățătură”, a mai pecizat Ministrul Educației.

O decizie finală privind redeschiderea școlilor va fi luată în cursul zilei de marți. Ministrul a mai declarat că 15% dintre clădirile şcolare nu au autorizaţie de securitate la incendiu. Acestea nu au făcut nici demersuri pentru obţinerea avizului. Alte aproape 20% dintre școli au procedurile în curs de finalizare. În cursul săptămânii va fi organizată o videoconferinţă cu inspectoratele şcolare judeţene pentru a discuta situația.