Evenimentul Zilei > Social > Noua tulpină de coronavirus aruncă în aer redeschiderea școlilor. Informația momentului
Noua tulpină de coronavirus aruncă în aer redeschiderea școlilor. Informația momentului

Noua tulpină de coronavirus aruncă în aer redeschiderea școlilor. Informația momentului

Noua tulpină de coronavirus aruncă în aer redeschiderea școlilor. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, face precizări de ultimă oră.

Noua tulpină de coronavirus aruncă în aer redeschiderea școlilor. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, anunță că se va face o analiză continuă a evoluţiei epidemiologice cu privire la noua tulpină de coronavirus.

„Interesul major pentru deschiderea şcolilor se păstrează. Aceste lucruri vor face parte dintr-o analiză permanentă care se va încheia cu o decizie anunţată deja pentru data de 2 februarie. Cei îndreptăţiţi cu competenţe în domeniul sanitar fiind foarte atenţi la aceste evoluţii”, a spus Cîmpeanu, duminică, într-o intervenţie la postul Digi 24.

El a precizat că scenariile de începere a şcolii exclud sistemul hibrid, care s-a dovedit ineficient.

„Scenariile anunţate exclud această posibilitate de derulare a scenariului hibrid. Acesta s-a dovedit a fi ineficient din perspectivă educaţională. Scenariile anunţate rămân aceleaşi, sub rezerva analizei evoluţiei epidemiologice. Mai ales cu privire la această nouă tulpină”, a mai spus ministrul Educaţiei.

Noua tulpină de coronavirus aruncă în aer redeschiderea școlilor. Ce se întâmplă cu focarul de la școala din București

În ceea ce priveşte focarul cu noua tulpină de coronavirus de la o şcoală din Bucureşti, Sorin Cîmpeanu a afirmat că s-a decis deja închiderea şcolii. Și se aşteaptă răspunsul pentru a vedea dacă se confirmă.

„S-a luat deja decizia închiderii şcolii, (…) iar partea de secvenţiere genomică, pentru a avea sau nu confirmarea infectării cu noua tulpină, durează câteva zile, aproape o săptămână. Vom avea atunci acel răspuns. Până atunci, Direcţia de Sănătate Publică are în atenţie, cu prioritate, această situaţie din Şcoala Gimnazială nr. 28 din Sectorul 2”, a explicat Cîmpeanu.

Tulpina de coronavirus venită din Marea Britanie se extinde și în România

Tulpina de coronavirus originară din Marea Britanie se întinde și în România. „9 din 10 persoane testate – contacți ai unuia dintre pacienții depistați în cursul zilei de vineri cu noua tulpină SARS-CoV-2, varianta B.1.1.7 cu originea în Marea Britanie, au fost depistate pozitiv la testul RT-PCR”. Este anunțul făcut de oficialii din Ministerul Sănătății.