Evenimentul Zilei > Social > Medicii de familie, precizări despre reluarea cursurilor în şcoli
Medicii de familie, precizări despre reluarea cursurilor în şcoli

Medicii de familie, precizări despre reluarea cursurilor în şcoli

Medicii de familie îşi arată îngrijorarea cu privire la o posibilă creştere a numărului de infectări odată cu redeschiderea cursurilor în unităţile şcolare.
Societatea Națională de Medicina Familiei (SNMF) a transmis un comunicat redacţiei evz.ro cu privire la o posibilă creştere a numărului de infecţii după redeschiderea şcolilor.
Medicii de familie (SNMF) trag un semnal de alarmă asupra unui aspect extrem de important. O posibilă creștere a numărului infecțiilor respiratorii și al cazurilor de gripă. Avertismentul vine în contextul unei posibile reluări a desfășurării cursurilor în unitățile școlare.

SNMF încurajează vaccinarea antigripală a copiilor și adolescenților

„Imunizarea antigripală rămâne chiar și în această perioadă extrem de importantă pentru a reduce riscul unei duble infectări. Cu virus gripal și SARS CoV-2. Pentru a evita posibile complicații determinate de virusul gripal în rândul copiilor și al comunității.
SNMF încurajează vaccinarea antigripală a copiilor și adolescenților.  Având în vedere că vaccinarea este cea mai eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor prin gripă”. A semnalat dr. Dina Mergeani,  Medic Primar Medicină de Familie, Președintele SNMF.

SNMF: Vaccinurile împotriva Covid-19 aprobate nu se adresează copiilor sub vârsta de 16 ani

Sunt categorie vulnerabilă, o categorie de risc, fiind expuși la pericolul de infectare cu două virusuri diferite, cel gripal și SARS CoV-2.
„Ținând cont de contextul în care ne aflăm, cel al pandemiei Covid-19, care ne solicită tuturor respectarea anumitor reguli de distanțare socială și de faptul că de mai bine de jumătate de an cursurile au loc în mediul online, automat copiii au petrecut mai mult timp în case. Fapt ce a dus la un număr mai mic de infecții respiratorii și de gripă.
În contextul în care, cel puțin pentru moment, copiii nu vor fi vaccinați împotriva Covid-19 și având în vedere că ei sunt principalii vectori de transmitere a virusului gripal, vaccinarea antigripală a acestora reprezintă o modalitate prin care îi putem proteja de o posibilă infectare cu ambele virusuri.
Prin vaccinarea acestora putem reduce substanțial riscul de îmbolnăvire și de apariție a complicațiilor cauzate de virusul gripal, complicații care pot necesita spitalizare și care, uneori, duc chiar la deces. În timp ce protejăm copiii, reducem semnificativ și transmiterea virusului gripal în comunitate”, a declarat dr. Gindrovel Dumitra, Medic Primar Medicină de Familie, Coordonator al Grupului de Vaccinologie din cadrul SNMF.

SNMF: Apel către toţi părinţii

Pe această cale, SNMF dorește să reamintească părinților faptul că au la dispoziție vaccinuri tetravalente cu administrare intramusculară și intranazală, disponibile în farmacii dar și vaccinuri distribuite prin program național de vaccinare care pot fi administrate.
SNMF încurajează părinții să se informeze despre vaccinarea antigripală și despre beneficiile acesteia, să ia legătura cu medicul de familie, astfel încât să poată lua o decizie informată cu privire la rolul important pe care îl are vaccinarea antigripală în acest context.