Evenimentul Zilei > Actualitate > Preşedintele SNMF Iaşi: „Copiii nevaccinaţi sunt cei care aduc bolile şi care le răspândesc celorlalţi“
Preşedintele SNMF Iaşi: „Copiii nevaccinaţi sunt cei care aduc bolile şi care le răspândesc celorlalţi“

Preşedintele SNMF Iaşi: „Copiii nevaccinaţi sunt cei care aduc bolile şi care le răspândesc celorlalţi“

Proiectul legii vaccinării este ca, la data înscrierii copiilor sau tinerilor într-o colectivitate de învăţământ, să fie solicitată o adeverinţă care să ateste efectuarea vaccinurilor obligatorii, care să fie eliberată de medicul de familie sau de furnizorul de servicii medicale de vaccinare. Cu alte cuvinte, din toamnă, copiii nevaccinaţi nu vor putea merge la școală.

„Această prevedere este una corectă, de­oarece atât timp cât copilul stă acasă, fără să fie inclus într-o colectivitate, este alegerea familiei dacă îl vaccinează sau nu. Însă, când te duci într-o colectivitate, la şcoală de exemplu, unde marea majoritate a copiilor s-au supus acestor rigori, consider că lucrurile nu pot fi lăsate aşa. Neconformarea la un anumit program naţional este valabilă numai în contextul în care acoperirea vaccinală ar fi de 95%, care i-ar acoperi inclusiv cei care nu sunt vaccinaţi din diferite conside­rente: fie au contraindicaţii, fie au concepţii şi păreri diferite. Având în vedere că acum această acoperire vaccinală este mai mică de 90%, e deja un semn mare de alarmă. Copiii nevaccinaţi sunt cei care aduc bolile şi care le răspândesc celorlalţi. În momentul de faţă acoperirea vaccinală este foarte mică, şi nici nu se poate spera să se ajungă la acea protecţie indirectă, care face ca cei nevaccinaţi să fie acoperiţi de imunitatea celorlalţi“, a precizat dr. Anca Deleanu, medic de familie şi preşedinte al Societăţii Naţionale de Medicina Familiei, filiala Iaşi.

„Părinţii trebuie să îşi vaccineze copiii la maximum, fără discuţie, deoarece cei care duc o propagandă anti-vaccinare sunt cel puţin ignoranţi. Am lansat o întrebare unei săli de 200 de persoane, şi anume dacă au căţei acasă şi dacă sunt nevaccinaţi. Evident că toţi aveau câini vaccinaţi. De aceea am pus problema: de ce câinii să fie vaccinaţi şi nu şi copiii? Mulţi părinţi au spus că de la vaccinul ROR se declanşează autismul, ceea ce este o eroare maximă, pentru că un medic avizat, antrenat şi competent poate pune acest diagnostic înainte de un an. Nu are nicio legătură“, a punctat prof.dr. Marin Burlea, citată de ziaruldeiasi.ro

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.