Mai puțin de jumătate dintre elevi vor reveni la școală. Planurile lui Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației

Mai puțin de jumătate dintre elevi vor reveni la școală. Planurile lui Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a vorbit despre ultimele estimări legate de numărul copiilor care vor reveni în bănci.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a explicat, sâmbătă, ce planuri are pentru reînceperea activității. Conform unei ultime estimări, 1,4 milioane de elevi ar trebui să revină la școală. Adică mai puțin de jumătate, pentru că totalul este de 2,9 milioane.

„Cu siguranţă, pot să vă ofer foarte rapid acest răspuns la fotografia momentului. Datele se pot schimba, ni ne dorim să se schimbe în bine, dar vom vedea fotografia momentului în data de 2 februarie. Va fi un moment de referinţă. O estimare făcută acum câteva zile era de 1,4 milioane de elevi din cei 2,9 milioane de elevi.

Universităţile, cei 500.000 de studenţi, au alt regim pentru că universităţile vor decide fiecare dacă urmează cursurile în sistem fizic, online sau hibrid. Decizia le aparţine, răspunderea aparţine fiecărei universităţi”, a spus ministrul Educației la Digi 24.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cum vor fi recuperate orele. Explicații de la Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației

Pe de altă parte, nu va exista o interdicție legată de participarea studenților la cursuri în zonele aflate în scenariul roșu. De asemenea, în aceste zone, copii de grădiniță și cei de la ciclul primar vor participa la activități.

Ministrul a vorbit și despre modul în care se va putea recupera materia pierdută. „Am estimat un număr mediu de ore de pregătire remedială de cinci ore pe săptămână. Pentru aceia care au nevoie. Cadrele didactice vor decide că pierderile se pot compensa prin cinci ore pe săptămână vreme de 16 săptămâni. Atât durează programul pe care dorim să-l iniţiem prin Ordonanţă de Urgenţă.

Fiecare oră remedială, plătită cu 100 de lei

Totul va dura 16 săptămâni începând din februarie pentru elevii care revin la şcoală. Ce ai pierdut din cauza predării online nu are rost să încerci să recuperezi tot online, e nevoie de prezenţă fizică”. A fost precizarea făcută de Sorin Câmpeanu legat de acest subiect.

Fiecare profesor care va recurge la orele remediale va fi plătit cu suma de 100 de lei. Altfel spus, pentru fiecare oră, dintre cele cinci ore săptămânal, va fi plătită cu 100 de lei. Asta va face ca la final de lună, fiecare profesor să meargă acasă cu peste 2.000 de lei în plus la salariu.