Evenimentul Zilei > Actualitate > News Alert. Ce s-a hotărât cu școlile și universitățile din București? Decizia a fost luată
News Alert. Ce s-a hotărât cu școlile și universitățile din București? Decizia a fost luată

News Alert. Ce s-a hotărât cu școlile și universitățile din București? Decizia a fost luată

S-a terminat ședința ținută astăzi de membrii Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență din București

În urma ședinței Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență din București, ce a avut loc, în această după-amiază, s-a decis că orice activitate de învățământ din Capitală va fi suspendată. Măsura este valabilă pentru o perioadă de două săptămâni și se va aplica grădinițelor, școlilor, liceelor, creșelor și universităților.

Începând cu ora 00.00, marți 20 octombrie, din această noapte, se suspendă activitatea didactică față în față în școli, licee, inclusiv creșe și universități, timp de 14 zile. Cinematografele și sălile de spectacole se închid, de asemenea, de la data de 20 octombrie. Masca devine obligatorie în toate spațiile publice începând de marți. Se va interzice accesul în interiorul restaurantelor și cafenelelor începând de mâine.

De asemenea, masca va deveni obligatorie și pentru copiii care au împlinit cinci ani. Toate aceste măsuri decise astăzi au fost anunțate de purtătorul de cuvânt al Prefecturii Capitalei, Mariana Stancu Țipișcă. În scurt timp, de la Comitetul Municipal București pentru Situații de Urgență va fi emis un comunicat oficial.


Vom fi închiși din nou în case? Anunțul a fost făcut chiar de Klaus Iohannis

Carantina în București nu mai e doar scenariu. Un reputat jurnalist explică de ce


„Este nevoie de instituirea de noi măsuri restrictive”

Președintele Klaus Iohannis a vorbit și el despre situația din Capitală. „Din nefericire, așa cum se întâmplă peste tot în Europa, ne confruntăm cu o creștere accentuată a infectării. Capitala a depășit acel indice alarmant. Bucureștiul e în scenariul roșu, la fel ca și alte localități. Este nevoie de instituirea de noi măsuri restrictive pentru a reduce cazurile de infectări. Guvernul a stabilit normele, dar autoritățile locale trebuie să le implementeze.

Este de neînțeles de ce la nivelul Capitalei nu a existat un plan coerent, astfel încât populația să știe la ce să se aștepte. Atitudinea prefectului a fost inacceptabilă și trebuie să urmeze măsuri. Oamenii au tot dreptul să fie informați, pregătiți. Nu cred că familiile din București cu copii au fost foarte încântate să afle duminică seara că până marți să caute soluții.