Evenimentul Zilei > Social > Breaking News. Prefectul de București are păreri ferme: Școlile nu se închid
Breaking News. Prefectul de București are păreri ferme: Școlile nu se închid

Breaking News. Prefectul de București are păreri ferme: Școlile nu se închid

Prefectul de București, dacă ar fi consecvent cu declarațiile sale de săptămâna trecută, ar fi contra închiderii școlillor din Capitală.

Nu e clar deocamdată dacă prin decizia sa comitetul pentru situații de urgență din Municipiul București, care se întrunește la ora 15:00, își va însuși opinia prefectului.

Gheorghe Cojanu, prefectul Municipiului București, a declarat recent că închiderea școlilor din București nu este inclusă în noile măsuri restrictive anunțate pentru Capitală. Declarația a fost făcută după o reuniune a Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență.

„Școlile nu se închid”, a spus Cojanu, răspunzând unei întrebări puse de jurnaliști. „Dacă sunt înregistrate mai mult de 3 cazuri de COVID într-o școală, se va trece la cursuri online, în scenariul roșu”, a mai adăugat prefectul. El a mai explicat că închiderea școlilor în toată Capitala se va face doar dacă pragul de 3 la mie se va menține mai multe zile.

Potrivit normelor pentru deschiderea anului școlar, școlile trec la scenariul roșu, adică la desfășurarea de cursuri exclusiv online, dacă incidența din localitatea respectivă depășește 3 la mie sau dacă în școală sunt mai mult de 3 cazuri de infectare.

O contrazice pe Anisie

Cu toate acestea, în cursul dimineții, ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, declara că Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti va propune în ședința Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă suspendarea cursurilor faţă în faţă pentru 14 zile.

„Noi trebuie să ne raportăm la ceea ce s-a întâmplat ieri – şi anume rata a depăşit 3 la mia de locuitori. Prin urmare, propunerea Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti va fi de suspendare a activităţilor didactice faţă în faţă pentru 14 zile. (…) Dacă în cadrul Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă se va lua o altă decizia asta trebuie să… Aşteptăm că înţeleg că astăzi la ora 15,00 va fi convocat Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă. (…) Astăzi cursurile se desfăşoară în scenariul 2 – hibrid, aşa cum a fost şi până acum, pentru că este prevăzut tot în ordinul comun: În lipsa hotărârii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă se aplică scenariul 2”, a precizat Monica Anisie, înainte de întâlnirea cu inspectorii din IŞMB.

„Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti anunţă IŞMB cu privire la rata incidenţei. Dacă rata depăşeşte 3 la mia de locuitori aşa cum suntem în situaţia aceasta astăzi IŞMB, împreună cu DSP, transmite către Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă propunerea pentru suspendarea temporară a cursurilor, suspendare care va dura 14 zile şi care înseamnă că elevii nu vor mai merge fizic la şcoală, însă învăţarea va continua în sistem online. (…) Prevederile legale sunt clare şi dacă ne uităm la ceea ce s-a întâmplat şi în alte judeţe vom observa că deciziile au fost luate de către comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţă”, a mai afirmat ministrul Educaţiei.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: