Evenimentul Zilei > Social > Breaking News. Ministrul Educației s-a hotărât: Cel puțin două săptămâni de școală online
Breaking News. Ministrul Educației s-a hotărât: Cel puțin două săptămâni de școală online

Breaking News. Ministrul Educației s-a hotărât: Cel puțin două săptămâni de școală online

Lucrurile par să fie clare pentru elevii și părinții din Capitală: vor urma două săptămâni de cursuri exclusiv online, după ce Bucureștiul a depășit pragul de 3 infectări la mia de locuitori.

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti va propune în ședința Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă suspendarea cursurilor faţă în faţă pentru 14 zile, a declarat luni ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie.

„Noi trebuie să ne raportăm la ceea ce s-a întâmplat ieri – şi anume rata a depăşit 3 la mia de locuitori. Prin urmare, propunerea Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti va fi de suspendare a activităţilor didactice faţă în faţă pentru 14 zile. (…) Dacă în cadrul Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă se va lua o altă decizia asta trebuie să… Aşteptăm că înţeleg că astăzi la ora 15,00 va fi convocat Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă. (…) Astăzi cursurile se desfăşoară în scenariul 2 – hibrid, aşa cum a fost şi până acum, pentru că este prevăzut tot în ordinul comun: În lipsa hotărârii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă se aplică scenariul 2”, a precizat Monica Anisie, înainte de întâlnirea cu inspectorii din IŞMB.

Așa zice legea!

Ea a spus că a venit la sediul IŞMB pentru a realiza împreună cu inspectorii generali adjuncţi şi inspectorii de la fiecare sector un plan de măsuri pentru activitatea didactică desfăşurată în sistem online.

„Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti anunţă IŞMB cu privire la rata incidenţei. Dacă rata depăşeşte 3 la mia de locuitori aşa cum suntem în situaţia aceasta astăzi IŞMB, împreună cu DSP, transmite către Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă propunerea pentru suspendarea temporară a cursurilor, suspendare care va dura 14 zile şi care înseamnă că elevii nu vor mai merge fizic la şcoală, însă învăţarea va continua în sistem online. (…) Prevederile legale sunt clare şi dacă ne uităm la ceea ce s-a întâmplat şi în alte judeţe vom observa că deciziile au fost luate de către comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţă”, a mai afirmat ministrul Educaţiei.

Monica Anisie a mai declarat că şi alte localităţi sunt în scenariul roşu, iar procedura este urmată conform prevederilor în domeniu. „Mai avem şi alte localităţi în scenariul roşu şi procedura a fost urmată aşa cum este prevăzut în ordinul de ministru, dar şi în hotărârea de Guvern”, a arătat reprezentantul MEC.

Citește și:

Orban: Mâine copiii trebuie să se ducă la școală în regim normal

Toate școlile și grădinițele din acest județ se închid. Anunț de ultimă oră al autorităților

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: