Există foarte mari șanse ca luni, în urma discuțiilor oficialilor care se ocupă de pandemia de coronavirus, să se decidă închiderea școlilor și grădinițelor, începând de marți. Măsura ar putea să fie valabilă pentru două săptămâni, pentru a reduce rata de răspândire a virusului. „Cel mai probabil de marți vor fi suspendate cursurile față în față, activitățile didactice vor continua online. Guvernul a emis o ordonanță de urgență pentru ca părinții să poată să rămână acasă dacă se trece în alt scenariu. Exact cum a fost și în perioada stării de urgență”, a anunțat, duminică, Monica Anisie, ministrul Educației.

Se vor închide pentru 14 zile

„În ceea ce privește after school-urile și creșele, acestea sunt în administrarea primăriilor, motiv pentru care închiderea lor nu este automată, ci poate fi decisă separat în ședința Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență”, conform edupedu.ro.

După decizia Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență „unitățile de învățământ rămân închise pentru 14 zile. Elevii nu mai participă fizic la ore, iar cursurile se desfășoară în sistem online”.


Anunț de ultimă oră. Ministrul Educației spune când se închid școlile. UPDATE

Breaking News. Se închid școlile de mâine?! Informații de ultim moment


Interdicția de a veni fizic la unitatea de învățământ se va aplica tuturor grădinițelor și școlilor, indiferent că sunt de stat sau privat.
În ceea ce privește after school-urile și creșele, acestea pot fi închise numai în cazul în care Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență decide acest lucru, nefiind o măsură care să intre automat în vigoare, ca în cazul școlilor și grădinițelor.

„Comitetul poate decide suspendarea activităților pentru 14 zile si pentru after school-uri sau creșe, care sunt în administrarea autorității publice locale”, a precizat ministrul Monica Anisie pentru sursa citată. În București, ratat de infectare a ajuns la 3.02 la mia de locuitori, conform datelor oficiale.