Mamele și tații ai căror copii învață în sistem hibrid (adică alternează prezența fizică la școală cu lecții online), vor putea să primească și ei bani de la stat pentru perioada petrecută acasă.

Părinții care sunt salariați vor primi cel mult suma de 113 lei pe zi, ceea ce înseamnă că într-o lună se poate ajunge la aproximativ 2.400 de lei.

De precizat că această măsură se aplică numai părinților care au copii de grădiniță și de școală, cu vârste de până la 12 ani.

Până la ora actuală, legislația în vigoare se referea doar la părinții care aveau copii la școli ce funcționează numai după scenariul roșu, adică la cei care urmează doar cursuri via Internet, fără să meargă la școală.

Cum, însă, peste în tot țară sunt deja peste 5.000 de școli care funcționează în sistem hibrid, adică școala online alternează cu cea clasică, autoritățile s-au gândit că și părinții acestor elevi trebuie să fie plătiți pentru zilele cât stau acasă.

Zilele plătite de stat se dau doar unuia dintre părinți, la cerere, de la angajator.

Urmează de văzut cum va arăta forma finală a acestor modificări.

Sute de școli, în scenariu roșu

Inițial, Guvernul intenționa să excludă de la acest beneficiu părinții care lucrează doar de acasă. O decizie finală în acest sens va fi luată la ședința de Guvern.

Peste 650 de unităţi de învăţământ funcţionează în scenariu roșu, , astfel că se predau cursuri online din cauza pandemiei de coronavirus, a anunțat, marți,  Ministerul Educaţiei.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE