Evenimentul Zilei > Social > Scenariu roșu în scoli. Ministrul Monica Anisie a dat toate lămuririle
Scenariu roșu în scoli. Ministrul Monica Anisie a dat toate lămuririle

Scenariu roșu în scoli. Ministrul Monica Anisie a dat toate lămuririle

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat joi că școlile din Bucureşti se pregătesc de scenariul roșu dacă incidența cazurilor în București va depăși 3 la mia de locuitori. 

Declaraţia ministrului Anisie vine în contextul creşterii numărului de îmbolnăviri COVID-19 în Capitală, iar autorităţile se aşteaptă ca în curând incidenţa COVID-19 în ultimele 14 zile în Bucureşti să depăşească 3 cazuri la mia de locuitori.

„Într-adevăr ne pregătim pentru scenariul roşu dacă se atinge indicele de 3 la mie, aşa cum se ştie. De aceea, săptămâna aceasta am solicitat prefectului de Bucureşti să avem o întâlnire, să ne pregătim pentru scenariul roşu”, a declarat ministrul Educaţiei, Monica Anisie, după o vizită la Inspectoratul Școlar București.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat joi că un număr de 4.013 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate, faţă de ultima raportare, în urma efectuării a 29.646 teste la nivel naţional. Acestea sunt cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv, precizează GCS.

 

 

În prezent, aproximativ 800 de şcoli din România sunt în scenariul roşu

Încă 135 de școli și grădinițe din România au intrat de astăzi în scenariul roșu, a anunțat Ministerul Educației. În aceasctă situaţie, Ministerul Educaţiei a raportat că în total 789 de școli și grădinițe sunt în scenariul roșu în prezent. S-a întâmplat în ziua în care în ţara noastră a fost înregistrate patru recorduri negative în ceea ce priveşte situaţia COVID-19: s-a trecut de pragul de 4.000 de cazuri noi în 24 ore, un număr record de pacienţi în stare gravă la ATI, cel mai mare număr de pacienţi infectaţi cu SARS-COV2 la Bucureşti şi cel mai mare număr de teste efectuate în 24 de ore.

Consiliile de administrație de la nivelul fiecărei unități de învățământ, în parte, adoptă propunerile de scenarii și, implicit, schimbarea acestora, în funcție de analiza situației epidemiologice efectuate de către direcțiile de sănătate publică și Institutul Național de Sănătate Publică, de infrastructura și de resursele existente în fiecare unitate de învățământ.

Scenariul roșu presupune închiderea şcolilor şi mutarea cursurilor în online.