Evenimentul Zilei > Social > Măsuri de ultimă oră în toate spitalele din Bucureşti! DSP a dat ordinul
Măsuri de ultimă oră în toate spitalele din Bucureşti! DSP a dat ordinul

Măsuri de ultimă oră în toate spitalele din Bucureşti! DSP a dat ordinul

Toate spitalele din Bucureşti trebuie să organizeze circuite pentru internarea bolnavilor cu COVID.
Măsuri excepţionale urmează să fie luate pentru extinderea capacităţii de internare a bolnavilor infectaţi cu noul coronavirus. Toate spitalele din Bucureşti trebuie să se reorganizeze în aşa fel încât să creeze circuite pentru internarea pacienţilor COVID-19 pozitivi. Solicitarea a fost trimisă miercuri conducerii unităţilor medicale de Direcţia Generală de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti (DGSPMB).

Spitalele din Capitală au primit o adresă de la DGSPMB prin care se solicită reorganizarea astfel încât să se creeze circuite pentru internarea pacienţilor COVID-19 pozitivi.

Urmare a situaţiei epidemiologice existente create de evoluţia pandemiei COVID-19 şi a numărului insuficient de paturi dedicate pacienţilor pozitivi cu virusul SARS-CoV-2 din cadrul unităţilor sanitare de fază I, fază II şi suport COVID-19, să solicităm să întreprindeţi cu celeritate demersurile necesare pentru reorganizarea unităţilor sanitare cu paturi aflate în subordinea dumneavoastră în vederea creării unor circuite pentru internarea pacienţilor COVID-19 pozitivi cu respectarea tuturor prevederilor legale în vigoare”, au transmis reprezentanţii DGSPMB către spitale.

Toate spitalele din Capitală, obligate să realizeze circuite pentru a primi pacienți COVID. Este nevoie ”stringentă” de locuri

Potrivit sursei citate, este nevoie „stringentă” de mărirea capacităţii de tratament COVID-19, în contextul creşterii progresive a ratei de incidenţă cumulată la 14 zile, care, marţi, era de 2,69 la mia de locuitori, în Capitală.
Raed Arafat a venit cu noi declaraţii după şedinţa de Guvern. Secretarul de stat a făcut un apel la români şi îi roagă să înţeleagă presiunea la care sunt supuşi angajaţii serviciului de urgenţă. De asemenea, şeful DSU a transmis populaţiei să folosească numărul unic 112 doar în cazul unei urgenţe majore, informează RTV.
Autoritățile încearcă să găsească soluții la aglomerarea spitalelor COVID în București. Acolo s-au înregistrat, doar în ultimele 24 de ore, 669 de cazuri noi, iar multe dintre unitățile sanitare destinate celor cu Covid nu mai au locuri libere.

Până acum, doar Spitalul Universitar a făcut o secție specială, pentru astfel de situații. Aici vor fi internați pacienții depistați pozitiv în cadrul unității sanitare, care au nevoie și de intervenții chirurgicale, dar care nu necesită internare într-o secție de terapie intensivă.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: