Anunț de ultimă oră. Ministrul Educației spune când se închid școlile. UPDATE

Anunț de ultimă oră. Ministrul Educației spune când se închid școlile. UPDATE

Creșterea numărului de îmbolnăviri creează mari probleme și în sistemul educațional.

Există foarte mari șanse ca școlile să fie suspendate săptămâna viitoare. Cauza este legată, bineînțeles, de situația pandemiei de coronavirus. Cazurile s-au înmulțit și despre închiderea unităților școlare se vorbește de mai multă vreme. Întrebată despre posibilitatea acestui nou blocaj, Monica Anisie, ministrul Educației, a spus că este mai mult decât posibil ca școala să continue sub forma on-line.

„Cel mai probabil de marți vor fi suspendate cursurile față în față, activitățile didactice vor continua online. Guvernul a emis o ordonanță de urgență pentru ca părinții să poată să rămână acasă dacă se trece în alt scenariu. Exact cum a fost și în perioada stării de urgență”, a declarat Monica Anisie la Digi 24.

Mâine se va merge la școală

Ne puteți urmări și pe Google News

Elevii din București vor participa, așadar, mâine, la cursuri, deși Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, azi, că rata de infectare cu noul coronavirus la 14 zile a depășit în capitală trei la mia de locuitori.

Bucureștiul a ajuns la 3,02 la mia de locuitori, ceea ce înseamnă intrarea în scenariul roșu. Gheorghe Cojanu, prefectul Capitalei, a spus, astăzi, că nu are în vedere convocarea, duminică, a Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență.

Nu. În legislație scrie că în 48 de ore comitetele pentru situații de urgentă judetene și cel municipal se intrunesc, după depășirea unei rate de 3. Deci daca astazi s-a anuntat, 48 de ore inseamna luni si marti. 3,02 e foarte putin depasit ca sa panicam lumea. O sa vedem, mai ales ca rata dupa care ne orientăm noi este cea comunicată lunea. In fiecare luni e comunicata rata aferentă celor 14 zile anterioare”, a spus prefectul pentru edupedu.ro.

Nu a fost convocat astăzi Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență

În ceea ce privește situația tabletelor destinate elevilor, ministrul a precizat. „Țin să menționez că la nivelul municipiului București, MEC a transmis aceste tablete încă din 25 septembrie către Inspectoratul Școlar al municipiului București, de acolo au fost distribuite abia săptămâna trecută. Am deblocat situația, inspectorii școlari mi-au transmis că tabletele au fost distribuite. ”Copiii care au solicitat aceste tablete în aprilie – martie, atunci când noi am intrat în stare de urgență, da”, a mai afirmat ministrul.

Cod roșu. Se închid școlile, ministrul Educației nu se mai implică

Alertă de ultimă oră. Școlile din Capitală, închise de Covid-19. Măsurile sunt imediate