Evenimentul Zilei > Social > În sfârșit! Când ajung tabletele la elevi. Ministrul Educației a făcut anunțul
În sfârșit! Când ajung tabletele la elevi. Ministrul Educației a făcut anunțul

În sfârșit! Când ajung tabletele la elevi. Ministrul Educației a făcut anunțul

Elevii din școlile din Capitală ar trebui să învețe cu ajutorul tabelelor puse la dispoziție de stat, dacă școlile se închid, dar acestea nu au ajuns încă la ei.

Ministerul Educației se pregătește de scenariul roșu în școlile din București, din cauza numărului record de infectări cu coronavirus înregistrat în ultimele 24 de ore. Anunțul a fost făcut de ministrul Educației, Monica Anisie.

Acest lucru presupune ca elevii să învețe online, cu ajutorul tabletelor, care nu au ajuns însă încă la școlari, ci stau într-un depozit.

„Ne pregătim să fim în scenariul roşu”

„Prin acest program (al tabeletelor – n.r.) ne pregătim să fim în scenariul roşu, dacă e necesar, dacă atingem indicele de 3 la mie, aşa cum se ştie”, a declarat ministrul.

În condițiile în care școlile din capitală se pregătesc de scenariul roșu, la nicio școală din Capitală nu veniseră până la ora actuală tabletele de la Inspectoratul Școlar al Municipiului București. MInistrul Anisie a mers la depozitul unde sunt tabletele pentru elevi. Ea a dat asigurări că vor fi distribuite joi în toate sectoarele.

Tabletele zac în depozit

Potrivit ministrului Educației, instituţia are de aproape două săptămâni cele 8.000 de tablete în depozit.

“Tabletele vor ajunge azi în toate sectoarele din municipiul București. În sfârşit au plecat de la depozit către unităţile de învăţământ. Deja Sectorul 2 a fost şi şi-a luat tabletele necesare pentru unităţile de învăţământ. Sectorul 4 este prezent aici. În curând, în toate unităţile de învăţământ din toate sectoarele vor fi transmise aceste tablete. În curând însemnând astăzi. Ţin să precizez faptul că, în depozitul de la Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, aceste tablete – este vorba despre 8.057 de tablete – au venit din data de 26 septembrie”, a mai spus Monica Anisie.

Justificarea ministrului Monica Anisie

Monica Anisie a fost intrebată de jurnaliști motivul pentru care nu au ajuns tabletele de la ISMB până acum în şcoli. „Ca urmare a întâlnirii pe care am avut-o la Prefectură și a celei de ieri de la Inspectoratul Municipal, am aflat că nu s-a realizat acest lucru din cauză că au fost şi câteva probleme de comunicare între inspectorul școlar general și ceilalți inspectori. Dar și o problemă epidemiologică. Au fost diagnosticați mai mulți colegi inspectori cu COVID și a trebuit să rămână în izolare și în carantină”, a declarat ministrul Anisie. potrivit cancan.ro.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: